Hans nya iPhone började brinna

Av: Karin Holmberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vaknade av att det luktade bränt

Emli Ahléns Iphone 3g började brinna vid laddar-ingången.
Foto: Emil Ahlén
Emli Ahléns Iphone 3g började brinna vid laddar-ingången.

Emil Ahlén hade bara haft sin iPhone i en månad när den plötsligt började brinna. Laddaren hade helt smält samman och det hade börjat slå upp lågor.

– Det var ren tur att telefonen låg på golvet och inte i sängen som den brukar då hade det kunnat sluta med en katastrof, säger Emil Ahlén.

För drygt en månad sen köpte Emil Ahlén, 23, en ny iPhone. Men lyckan över den nya telefonen blev inte långvarig. Några veckor senare började telefonen plötsligt brinna när den låg på laddning.

Emil låg och sov när han plötsligt vaknade av att han kände en kraftig rök. Laddaren hade smält samman och det hade börjat slå upp lågor.

Släckte

Emil fick tag i en handduk och kunde snabbt släcka elden innan den hade spridit sig vidare till andra föremål som låg på golvet.

– Jag har hela veckan försökt att reklamera telefonen, men skickats fram och tillbaka mellan Apple och Telia. Telia säger att det inte finns något de kan göra. Jag måste betala kontraktet ut, säger Emil Ahlén.

Inte hört det förut

Telias presstjänst har tidigare inte hört talas om iPhone-telefoner som börjat brinna.

– Försäljningen har varit lyckad och vi har inte haft några problem med telefonerna, säger Iréne Krohn på Telias presstjänst.

Om man skulle drabbas av en liknande incident som Emil ska man höra av sig till den butik man köpt telefonen i.

– Det är bara att komma in och reklamera telefonen. Vi ersätter naturligtvis kunden med en ny telefon eller reparerar den gamla beroende på skadan, säger Krohn.

Kan inte kommentera

Petter Ahrnstedt, pressansvarig på Apple Sverige, vill inte kommentera branden i Emils telefon, men lovar att söka talesmannen i England för en kommentar.

Publicerad: