”Skönt att inte hängas i tystnad”

avElin Swedenmark

SVT-ankaret Rikard Palm talar ut efter petningen

Tittarfavoriten Rikard Palm petades nyligen av SVT.

Men nu kommer en ny grupp på Facebook till programledarens undsättning – ”Rädda Rikard” är budskapet.

– Det känns jätteskönt att inte hängas i tystnad, säger han.

Foto: Foto: SCANPIX
”bedrövad” Rikard Palm är inte nöjd över förflyttningen. ”Jag är helt bedrövad”, säger han.

Aftonbladet berättade nyligen att det populära nyhetsankaret Rikard Palm petats från dag- till nattpass på SVT.

Palm har bland annat gjort sig berömd för några felsägningar som hamnat på Youtube, och har blivit något av en folkets favoritankare.

Nu har en facebookgrupp startats för att ha kvar honom på bästa sändningstid.

Coachad

Med anledning av den uppmärksammade omplaceringen har SVT i dag också hållit ett särskilt möte med Palm, uppgav tidigare i dag Resume.se som talat med Palm. Men det stämmer inte riktigt, enligt SVT. Istället ska det handla om att Palm, liksom alla andra medarbetare som är inne i omställningsprocessen, erbjudits möjlighet till personliga samtal.

– Rikard har i dag haft samtal med en HR-coach, precis som vi erbjuder alla medarbetare som berörs av den här omställningen, säger Olov Carlsson, divisionschef på Svt Nyheter.

Enligt Carlsson är det 500 personer på Svt som antingen kommer att förlora jobbet eller bli omplacerade.

– Vi har en väl utarbetad plan för hur detta ska gå till och en del är att vi erbjuder de anställda möjligheten att samtala om sin situation. Det är det som Rikard har gjort i dag.

Vad har du för kommentar till att det blivit så mycket uppmärksamhet just kring Rikard Palm?

Fåtal nattpass

– Han kommer fortfarande att synas i rutan, och för hans del handlar det om att jobba ett fåtal nattpass i månaden. Han kommer även fortsätta att jobba dag, säger Olov Carlsson.

”Rädda Rikard Palm” heter facebookgruppen som uppmanar alla att kämpa för ”vardagshjälten”. De skriver: ”Allvarligt talat, många gånger är han själva anledningen till att man ens orkar ta in omvärlden i sitt vardagsrum”. Rikard Palm vill själv inte lämna några kommentarer kring händelsen, men säger ändå att det är skönt med stödet.

– Jag är jätteledsen för det som har hänt och jätteglad för det stöd jag har fått. Det känns jätteskönt att inte hängas i tystnad, för det är det allra värsta, säger Rikard Palm till aftonbladet.se.