Bingo intar rockfestival

NYHETER

Bingoskola på Electric Picnic

1 av 2

I samband med de mänskliga rättigheternas 60-årsjubileum kommer Amnesty att ha ett Bingotält på rockfestivalen Electric Picnic på Irland, skriver The Irish News.

En mormor och en gammelmormor har blivit inbjudna för att lära ut Bingo till festivalbesökarna.

I år firar FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna 60 år. I samband med rockfestivalen Electric Picnic kommer Amnesty att ha ett tält på festivalområdet där besökare bland annat kan lära sig mer om mänskliga rättigheter, ta en rättvisemärkt fika och spela Bingo.

Eileen Murphy och hennes bästa vän Eileen McGillycuddy vann biljetter till festivalen förra året – och de tog självklart chansen att göra ett besök. De tillhör båda den äldre generationen och är mormor respektive gammelmormor. Säkerligen var de få andra som stack ut från folkmassan på grund av ålder, och det är nog en upplevelse damerna sent kommer att glömma. På festivalområdet dansade de till Chemical Brothers, tog en svängom på tysta diskot och fick höra diverse frierier från festivalbesökare som åldersmässigt lika gärna kunde ha varit deras barnbarn.

Nu är de tillbaka! Omdöpta till Electric Eileens.

På årets festival har de blivit inbjudna för att hjälpa till att lyfta fram 60-års jubileet. I Amnestys tält kommer de att ha Bingoskola där de ger gratis Bingolektioner till festivalbesökarna.

För den som tror att The Electric Eileens inte kommer att orka behöver inte vara orolig. Eileen Murphy är mamma till till fem barn och mormor till nio. Eileen McGillycuddy är mamma till tio och mormor till hela 27 barn.

Electric Picnic har funnits sedan 2004 och håller till på Stradbally Hall på Irland. Festivalen, som pågår mellan den 29–31 augusti, är utsåld och de som fått tag på biljetter får se band som Grace Jones, Franz Ferdinand och Sex Pistols.