Clinton fortsätter valkampanjen – efter storseger i West Virginia

Av: Anna Petersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Visar att hon kan plocka röster från republikanerna

De kritiker som menade att Hillary Clinton skulle lämna presidentkampanjen tystades i natt då hon vann storseger i West Virginia. Den symboliska segern övertygar kritiker om att hon är bra på att plocka röster från republikaner.

I natt tog Hillary Clinton hem 67 procent av West Virginia's röster. West Virigina är en relativt liten stat, så segern är liten i siffror. Däremot är den viktig symbolisk.

– Hillary övertygar demokraterna om att hon kan plocka viktiga röster även från republikanerna, nämligen från den vita arbetarklassen, säger Sky's USA korrespondenten Robert Nisbet i ern tv-sändning.

I staten är 95 procent av väljarna vita, de flesta är arbetare med konservativa värderingar.

Svårt att knappa in på Obama

Vinsten ger henne en fördel gentemot Barack Obama. Numerärt kan det dock vara för lite för sent att stoppa Barack Obama, som fortfarande har ett försprång – Samtidigt har flera av de stater som är kvar av samma typ av väljare som i West Virigina, vilket kan gynna Clinton.

Hillary Clinton har sagt att hon är fast besluten att fortsätta sin kampanj efter segern i West Virginia, uppger Sky News.

– Jag är mer beslutsam än någonsin att fortsätta denna kampanj tills alla har haft möjlighet att göra sina röster hörda, sa hon till berättade supportrar.

11 miljoner dollar ur egen ficka

Kraven på att hon ska lämna kanditaturen tystades i natt. Hillary Clintons problem är bara att hon har slut på pengar.

- Hon har redan fått lägga elva miljoner dollar ur egen ficka på kampanjen och hon vädjar i tv-sändningar till att få mer pengar, säger Robert Nisbet.

Nästa primärval blir i Oregon och Kentucky den 20 maj. Därefter återstår bara Puerto Rico, MOntana och South Dakota.

Publicerad: