Mördade ex-frun – med 222 hugg

Av: David Nannini Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi tror att händelseförloppet var utdraget”

1 av 2 | Foto: The Huffington Post
Carol Anne Burger anmälde sin exfru som saknad.

Carol Anne Burger, 57, anmälde sin ex-fru Jessica Kalish, 56, som saknad.

I själva verket hade hon mördat Kalish med 222 hugg med en skruvmejsel, misstänker polisen.

– Vi tror att händelseförloppet med att mörda Jessica var rätt utdraget, säger polismannen Gary Chapman till Palm Beach Post.

Jessica Kalish hittades ihjälhuggen i sin metallgrå BMW på en gata i Boynton Beach i delstaten Florida i USA förra torsdagen.

Anmäldes saknad

Baksidan av bilen och underredet var nedblodade som om mördaren försökt lasta in kroppen i bakluckan. Fönstret vid förarplatsen var sönderslaget.

Några minuter efter att någon ringt hem till Carol Anne Burger – skribent och journalist som så sent som den 7 oktober skrivit om valet i USA för sajten ”The Huffington Post” – och sagt att han hittat Jessica Kalish nycklar och plånbok, anmälde Burger sin ex-fru som saknad.

Burger och Kalish, som gifte sig 2005, var inte längre ett par och Kalish hade träffat en ny kvinna. De delade dock fortfarande bostad i väntan på att deras hus skulle säljas.

Men innan polisen fick chansen att förhöra Carol Anne Burger gick hon ut på sin bakgård, satte en pistol under hakan, och tryckte av.

Hennes kropp hittades senare under torsdagen.

Höggs 222 gånger

Utredarna har försökt rekonstruera händelseförloppet och har nu kommit till slutsatsen att Carol Anne Burger mördade sin ex-fru och sedan försökte gömma undan spåren, innan hon bestämde sig för att ta sitt liv.

Enligt rekonstruktionen tränade Jessica Kalish, en framgångrik chef på ett mjukvaruföretag, på ett gym under onsdagskvällen och kom till ex-parets gemensamma hem runt klockan 21.30.

Ett bråk utbröt, och Jessica Kalish var förmodligen död innan midnatt, tror polisen.

Efter att ha huggit ihjäl sin ex-fru med 222 hugg med en skruvmejsel, la hon kroppen i BMW:n och körde henne till gatan där kroppen sedan hittades.

Sen gick Carol Anne Burger de cirka fyra kilometerna hem.

Väl hemma städade hon i garaget och använde tvättmaskinen. Sen körde hon iväg med sin Toyota Celica och kastade ut ex-fruns nycklar och plånbok genom fönstret.

”Omöjligt att förstå”

På torsdagen upptäckte polisen, genom att använda kemikalien ”Luminol”, att ”en oerhörd mängd blod” flutit i garaget. Spåren visade också Burgers skoavtryck som lämnats när hon gått i blodet.

– Vi tror att händelseförloppet med att mörda Jessica var rätt utdraget. In och ut ur bilen. Hon var uppenbarligen helt borta, säger polismannen Gary Chapman till Palm Beach Post.

En vän till Carol Anne Burger säger:

– Min magkänsla säger mig att det här är omöjligt och att det är nog annat som hänt. Det här är omöjligt att förstå.

– Det är hemskt vad människor är kapabla att göra med varandra, säger vännen.

Publicerad: