Sanna Bråding överklagar domen

NYHETER

Tingsrätten dömde Sanna Bråding till fängelse i tre månader och skyddstillsyn för narkotikabrott.

Nu har programledaren överklagat domen.

– Jag vet inte om tingsrätten förstår hur hårt detta har drabbat Sanna, säger hennes advokat Göran Witt-Strömer till aftonbladet.se.

Foto: Sanna Bråding.

Sanna Bråding, som tidigare varit programledare för bland annat ”Idol 2006” och ”Sommartoppen”, och som spelat i tv-serien ”Tre Kronor” och filmen ”Ett hål i mitt hjärta”, dömdes den 27 juni för narkotikabrott av Södertörns tingsrätt.

Påföljden blev fängelse i tre månader och skyddstillsyn. Efter domen förklarade Brådings advokat Göran Witt-Strömer att han och hans klient var förvånade över att skyddstillsynen skulle kombineras med fängelsestraff.

Nu har man alltså överklagat domen.

Fyra gram kokain

I överklagan står det att Bråding yrkar att hovrätten ogillar åtalet för narkotikabrott samt bestämmer påföljden till en skyddstillsyn med särskild föreskrift utan att den kombineras med fängelsestraff. Strafflängden bör under alla förhållanden kortas.

– Jag vet inte om tingsrätten förstår hur hårt detta har drabbat Sanna. Hon är i princip borta från branschen, säger hennes advokat Göran Witt-Strömer till aftonbladet.se.

Sanna Bråding greps av polisen och anhölls den 28 april i år. När hon greps hade hon spår av kokain och amfetamin i urinen.

Tingsrätten skrev i sin dom:

”Sanna Bråding ska dömas för att hon med uppsåt dels har innehaft fyra gram kokain, dels har förvärvat, delvis i överlåtelsesyfte, varvid hon har tagit emot, innehaft och därefter överlämnat åtta gram kokain.”

Rätten skrev vidare:

”Det som framkommit om Sanna Brådings personliga förhållanden och att hon kan få problem i framtiden med sitt arbete talar för att Sanna Bråding skulle behöva en övervakare och annan hjälp för att inte återfalla i missbruk och nya brott. En sådan påföljd är dock inte tillräckligt ingripande om den inte kombineras med ett fängelsestraff. Påföljden bör bestämmas på det sättet.”