Gaza stad omringad

De israeliska marktrupper som i går gick över gränsen in i Gaza har nu omringat Gaza stad.

Kustområdet i Gaza har skurits av när den israeliska armén avancerat in i området med hjälp av pansarvagnar, luftvapen och soldater.

Minst 31 civila palestinier har omkommit enligt källor i Gaza, rapporterar AP.

Israel meddelar att dussintals stridande palestinska trupper omkommit. Samtidigt hävdar myndigheterna i Gaza att endast fyra omkommit.

Hittills har en israelisk soldat bekräftats död men uppgifterna är ännu så länge knapphändiga trots att rapporteringen om kriget i världens medier har varit massiv.

Tv-bilderna från markinvasionen har också lett till starka internationella fördömmanden.

Minst 100 civila dödade

Sedan den 27 december när bombningarna av Gaza inleddes har 500 Palestinier mist livet. Minst 100 av dem har varit civila, enligt FN och Palestinska källor.

FN har kallat till krismöte men ännu har inte säkerhetsrådet kunnat enas om ett gemensamt uttalande om kriget.

Mycket beroende på att USA tydligt ställt sig bakom Israels invasion av Gaza.

"Vi förstår Israels handlingar"

Den amerikanska senaten har meddelat att man enhälligt står bakom Israels krig mot Hamas som man menar är en terroristorganisation.

– Vi förstår Israels handlingar. Hade det varit USA som blivit beskjutet med missiler från andra sidan den amerikanska gränsen så hade vi agerat likadant, säger de demokraiska senatorerna Harry Reid och Dick Durbin tillsammans med den republiknske ledaren Mitch McConnell i ett gemensamt uttalande, enligt AP.

Publisert: