Nyheter

Juholt i pengatvist med egna partiet

Av: 

Karin Östman

NYHETER

Förre partiledaren Håkan Juholt (S) har hamnat i en ekonomisk tvist med Socialdemokraterna, uppger Expressen.

Konflikten handlar om en advokaträkning på 100 000 kronor som Juholt drog på sig när det stormade som värst runt honom.

Nu ska de ha kommit överens om att pengarna ska dras från hans fallskärm.

Aftonbladet avslöjade i augusti förra året att Håkan Juholt tagit ut full ersättning för en hyreslägenhet i Stockholm trots att han delade den med sin sambo. Det blev den första av flera turer av slarv med kvitton och annat som till slut gjorde att han tvingades avgå i januari i år.

Nu skriver Expressen att Håkan Juholt gav sin advokat Hans Strandberg i uppdrag att undersöka om det gick att stämma Aftonbladet och Expressen för våra artiklar om Juholts förehavanden.

Enligt Expressen vände sig Juholt först till partikansliet och presenterade sin idé men fick nej. Då ska Håkan Juholt, som tjänade 144 000 kronor i månaden, ha anlitat advokaten på egen hand.

- Jag har haft ett tudelat uppdrag och jag har fakturerat det, säger advokat Hans Strandberg till Aftonbladet.

Vad menar du med tudelat?

- Det har bestått av två delar. Jag har biträtt honom som ni känner till, det som var offentligt då förra hösten, och sedan har jag haft ett uppdrag att titta på om tidningarna hade gått för långt.

Hans Strandberg vill inte kommentera vad han kom fram till eller hur mycket han fakturerade. Men enligt Expressen handlade det om 100 000 kronor. En räkning som Juholt gick till partikansliet med. Men partiet sa återigen nej och ville inte betala den.

Båda parter har stått på sig men räkningen ska nu vara betald av partikansliet som meddelat att man drar av beloppet på Håkan Juholts fallskärm.

- Det finns felaktigheter i Expressens artikel. Jag har inte någon konflikt med partiet, säger Håkan Juholt via sin presskontakt Margareta Bernhardsson.

ANNONS

iPhone12+AirPods Pro på köpet! 549kr/månad hos MediaMarkt.

Extern länk från MediaMarkt SE

Beställ här

Publisert: