Nyheter

Pär Nuder om sitt hemliga samarbete med Nordkorea

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

”Jag kan inte säga så mycket mer”

Efter en pannbiffslunch på restaurang Solbrännan bestämmer sig exminstern Pär Nuder, 50.

Han avslöjar sitt hemliga projekt med Nordkorea.

– Det är jag, en britt, en tysk och en fransman, säger den förre finansministern till DI Weekend.

Den tidigare toppsossen Pär Nuder har en lång politisk karriär bakom sig. Från SSU-sekreterare i Åkersberga som 14-åring steg han till finansminister och under åtta år passerade alla centrala regeringsfrågor över hans skrivbord, skriver DI Weekend.

Berättar om livet i politiken

Drygt fyra år efter att Nuder lämnat riksdagen jobbar han i dag som omvärldsanalytiker.

Under en lång intervju med DI Weekend på restaurang Solbrännan norr om Stockholm berättar han om maktkampen i S-toppen, tiden som dåvarande statsminister Göran Perssons ”sambandscentral” och sitt liv efter politiken.

Avslöjar hemligt projekt

Men under lunchintervjun avslöjar han också att han arbetar med ett hemligt internationellt samarbetsprojekt – med Nordkorea.

Mellan pannbiffen och efterrätten – kaffe – ser Pär Nuder plötsligt fundersam ut, skriver tidningen. Sen berättar han det enda som ännu är känt om hans engagemang i diktaturen.

– Jag är involverad i ett dialogprojekt med Nordkorea. Vi är några före detta europeiska politiker som i över ett år verkat för att fördjupa dialogen mellan Nordkorea och den övriga världen, säger Nuder till DI Weekend.

Farligt att isolera Nordkorea

I den hemliga gruppen ingår utöver svensken också en britt, en fransman och en tysk avslöjar Pär Nuder. Men vilka de är vill han inte berätta.

– Projektet ligger helt utanför andra institutioner och jag kan inte säga så mycket mer, särskilt som vi är erfarna nog att inte blanda oss i nationell utrikespolitik eller EU:s hållning, säger exministern till DI Weekend.

– Men det som händer i Nordkorea inger stor oro, och att i det läget isolera landet ännu mer vore jättefarligt.

ANNONS

Bianca Ingrossos nya kollektion ute nu - köp dina sommarkläder innan det tar slut!

Extern länk från Gina Tricot

Klicka här

Publisert: