Åkesson: ”Det blir svårt för Almqvist att sitta kvar”

Av: Oscar Nelson

Publicerad:
Uppdaterad:

Den senaste skandalen inom Sverigedemokraterna ledde till att Lars Isovaara lämnade sin riksdagsplats.

Nu säger partiledaren Jimmie Åkesson att också Erik Almqvist får svårt att fortsätta i riksdagen.

–  Det har väl alla noterat att det är väldigt svårt för honom att sitta kvar i Sveriges riksdag, sa Åkesson till SVT:s "Aktuellt".

Under torsdagen lämnade han sin riksdagsplats.

– Att han hamnar i den här situationen och förolämpar en vakt får konsekvenser, sa Åkesson på en presskonferens tidigare i dag.

Åkesson var med i "Aktuellt"

Med anledning av den senaste skandalen inom partiet deltog Jimmie Åkesson i kvällens "Aktuellt" i SVT.

– Jag sa till honom att det blir svårt för dig att sitta kvar. Och det förstod han också. Det var inga konstigheter egentligen, sa Åkesson till "Aktuellt".

Nyligen sparkades Erik Almqvist, ekonomisk-politisk talesperson från sitt uppdrag i partiet efter en uppmärksammad film som Expressen publicerade. På filmen skrek Almqvist bland annat rasistiska tillmälen och beväpnade sig med ett järnrör.

Men Erik Almqvist sitter fortfarande kvar i riksdagen.

Jimmie Åkesson sa i "Aktuellt" att han sagt till Almqvist att "allvarligt fundera" över sin plats i riksdagen och kallade det för en ”skarp formulering”.

Svårt att sitta kvar

Jimmie Åkesson sa också att det blir svårt för Erik Almqvist att sitta kvar i riksdagen.

– Det har väl alla noterat att det blir svårt för honom att sitta kvar i Sveriges riksdag. Vad jag vet har han inte varit aktiv i riksdagsarbetet de senaste veckorna, utan han har funderat över om det som har hänt är så pass allvarligt att han kan sitta kvar eller inte, sa Åkesson.

Publicerad: