Två kvinnor hittade drunknade

Av: Martin Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ROBERT BETZEHAG/SCANPIX

Två kvinnor i 60-årsåldern har påträffats drunknade i Lane-Ryr utanför Uddevalla.

– Räddningstjänsten skickade dykare och anträffade två personer i vattnet, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande vid polisen i Västra Götaland.

Utanför Alingsås drunknade ytterligare en person sedan han gått genom isen på sjön Mjörn.

Vid 20-tiden på lördagskvällen fick SOS Alarm in larm om att två personer hade gått genom isen i sjön Bergsjön i Lane-Ryr utanför Uddevalla. Polishelikopter och räddningstjänst kallades till platsen - där två kvinnor i 60-årsåldern hittades drunknade.

– Man hade sett fiskeutrustning vid en vak. Räddningstjänsten skickade dykare och anträffade två personer i vattnet, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande vid polisen i Västra Götaland.

Senaste kontakt klockan 13

Upplivningsförsök genomfördes på platsen men kvinnornas liv gick inte att rädda.

– Vi fick larmet vid åtta och senast bekräftad kontakt med kvinnorna var klockan 13. Däremellan har anhöriga inte hört något, säger Hans-Erik Oskarsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Uddevalla och berättar att isen var tunn på sjön.

– Våra killar trillade igenom på väg ut. Det var riktigt tunn is på platsen.

Anhöriga är informerade, enligt polis och räddningstjänst.

"Isarna är förrädiska"

Vid halv ett hittades ytterligare en isfiskare död. Mannen, som var i 60-årsåldern, hade rapporterats saknad sedan han inte kommit tillbaka från en fisketur på sjön Mjörn mellan Alingsås och Lerum, rapporterar TT. Polis och räddningstjänst larmades till platsen och sent i natt påträffades han död.

Under lördagen skedde flera isolyckor i Västsverige. I Göteborg gick två personer genom isen i Angered, men lyckades ta sig upp för egen maskin. På Östra Öresjön nära Kinna utanför Borås gick en 65-årig fiskare igenom isen men räddades av en privatperson som grillade på en strand i närheten. 

– Det är kallt på kvällarna men varmare på dagarna. Isarna är förrädiska just nu, säger Joakim Hansson.

Publicerad: