Svenska Angela dog i trafikolycka i Miami

Av: Malin Nilsson

Publicerad:

Angela Daniela Polanco, 33, lämnade Sverige för att pröva lyckan på andra sidan Atlanten.

I torsdags dog hon när hon blev påkörd av en buss.

– Det smärtar otroligt. Jag accepterar hennes bortgång men smärtan är extrem, säger hennes syster Nicole.

Under jul och nyår hade svenska Angela Daniela Polanco, 33, sin mamma på besök i Miami och det nya året inleddes med underbara dagar.

När Angela for till jobbet i torsdags visste inte hennes mamma att det var sista gången hon skulle få se henne. När Angela körde moped längs Alton Road i Miami Beach passerade plötsligt en minibuss – som körde rakt in i Angela, rapporterar den lokala tv-stationen Channel 10.

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Angela Daniela Polanco, 33.

Hon fördes till traumacentret på Jackson Memorial Hospital med omfattande skador, men hennes liv gick inte att rädda.

– Vi har alltid pratat om att döden kan drabba oss men att hon skulle vara först och på detta vis var det sista jag kunde föreställa mig, säger Angelas syster Nicole till Aftonbladet.

”Har inspirerats av henne hela livet”

Angela Daniela Polanco föddes i Chile men växte upp med sin mamma och två systrar i Göteborg. Hon arbetade som personlig tränare och motivationsföreläsare, och hade precis påbörjat sin karriär inom affärsutveckling. Av sina systrar beskrivs hon som smart, driven och perfektionist. Hon hade utbildningar från Göteborgs Universitet, Försvarshögskolan och Chalmers tekniska högskola.

För omkring ett och ett halvt år sedan lämnade Angela Sverige för Miami. På sitt Instagramkonto skrev hon att det har varit svårt att komma till rätta i den nya hemstaden, men att hon vägrade vara rädd för nya erfarenheter.

”För trots allt, känner jag mig för en gångs skull ett steg närmare ett lugnare jag. Jag vet att det här göra mig visare, starkare och mer självsäker” skrev hon.

– Det smärtar otroligt. Jag accepterar hennes bortgång men smärtan är extrem, säger hennes syster Nicole.

– Hon lämnar många vänner som likt mig har inspirerats av henne hela livet. Hon var allas livscoach. Hon lämnar en stor släkt i Chile som älskade henne, men främst vår lilla enhet: en mor och två systrar.

Ska begravas i Chile

Angelas mamma är nu kvar i USA för att hantera det praktiska efter olyckan. Hon kommer på myndigheters inrådan ta till rättsliga åtgärder mot mannen som körde minibussen. Därefter kommer hon åka till Chile för att begrava Angela.

– Det var Angelas önskan.

Publicerad: