Här är Aftonbladets nya tv-app

Nu kan du titta på Aftonbladet TV – samtidigt som du surfar runt på sajten.

Aftonbladets nya videospelare kan flyttas runt på mobilskärmen och ger en helt ny upplevelse av webb-tv.

– Vårt mål är att kunna erbjuda en videoupplevelse i världsklass, säger Niclas Bergström, product manager.

Nu släpper Aftonbladet en ny uppdatering av videospelaren i iOS och Android.

Flera nya förbättringar innebär en helt ny upplevelse av Aftonbladet TV:

Videospelaren kan förminskas till ett litet flyttbart fönster på mobilens skärm vilket gör det möjligt att surfa runt på sajten samtidigt som videon fortsätter spela. Ett perfekt sätt att följa till exempel en direktsändning vid heta nyhetslägen.

Videospelaren har snabbats upp rejält - för att nå en tv-sändning eller ett tv-inslag krävs nu bara ett klick från Aftonbladets förstasida.

Det blir enklare att nå relaterade klipp som hänger ihop med det tv-inslag eller den sändning som du tittar på på mobilen. Dessutom startar nästa klipp eller tv-sändning i ämnet automatiskt.

Längden på annonser framgår tydligt genom en nedräkning av annonstiden. Dessutom finns numera en särskild länk till annonsören vilket minskar risken för att klicka i misstag.

Sammantaget hoppas Aftonbladets utvecklingsteam att den nya appen ska ge en bättre, enklare och snabbare totalupplevelse av Aftonbladet TV i mobilen.

– Det känns jätteroligt att kunna släppa denna uppdatering, vårt mål är att kunna erbjuda en videoupplevelse i världsklass i alla våra plattformar och detta gör att det blir en otrolig förbättring för våra användare i mobilen. Att kunna läsa artiklar och titta på video samtidigt är något jag tror många har längtat efter länge, säger Niclas Bergström.

Aftonbladet

Publisert: