Obama skrev om sitt tal sex gånger

avNivette Dawod

NYHETER

Philadelphia, Pennsylvania. Inatt kommer Barack Obama göra allt för att hans efterföljare ska bli Hillary Clinton.

Enligt uppgift från Vita huset har han skrivit om sitt tal sex gånger.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa henne, säger en källa till Washington Post.

Senast i måndags, när första damen Michelle Obama höll ett bejublat tal till stöd för Hillary Clinton, gjorde Barack Obama nya ändringar i det tal som han håller i natt, enligt tidningen.

Han ska ha suttit vaken till halv fyra på morgonen innan han kände sig nöjd.

Enligt Washington Post kände sig presidenten utmanad att hålla ett ännu bättre tal än hustrun just gjort, och la därför in en extra växel.

Delar av talet har gjorts offentligt av Vita huset. Bland annat kommer den nuvarande presidenten att upprepa det han sa i juni, när han formellt gick ut och stöttade Clintons kandidatur: ”Jag tror inte att det någonsin tidigare funnits någon som varit så kvalificerad för det här jobbet som hon", sa han då.

Ska mänskliggöra Clinton

Målet är att fokusera på Hillary Clintons tid som utrikesminister och göra tydligt hur väl lämpad hon skulle vara som överbefälhavare för stormakten:

”Vet ni, inget förbereder en för det som Ovala rummet kräver. Inte förrän du suttit vid skrivbordet så vet du hur det är att hantera en global kris, eller skicka unga människor till krig. Men Hillary har varit i rummet: hon har varit del av besluten. Hon vet vad som står på spel i de beslut vår regering tar, för den arbetande familjen, för pensionären, för småföretagaren, för soldaten, för veteranen. Till och med i en krissituation lyssnar hon på människor, hon behåller sitt lugn, hon behandlar alla med respekt.”

Han kommer också att lyfta - och försöka mänskliggöra - personen Hillary Clinton:

"Det här är den Hillary jag känner. Det här är den Hillary jag kommit att beundra", lyder raderna i det manus som Vita huset skickat ut.

Obama ska kliva tillbaka

Även om Obamas tal brukar bli hyllade har han en del press på sig just den här gången. När han valdes om 2012 höll Bill Clinton nämligen ett rejält hyllat tal som många menar hjälpte den som var tveksam att bestämma sig för Obama.

Nu är frågan om Obama kan göra detsamma för sin tidvis kritiserade före detta utrikesminister, inför en konventssal som flera gånger buat åt sin egen nominerade presidentkandidat.

Lyckas han är planen också att till hösten kunna placera sig i baksätet och låta Hillary Clinton bli den störst lysande stjärnan i Demokratpartiet, uppger en källa för Washington Post.

– Från och med nu blir hon fanbäraren för Demokraterna, säger hen till tidningen.

”Fortsätt vara oroliga”

Men presidenten tar ingenting för givet. Barack Obama har flera gånger uppmanat människor i partiet att gå och rösta i november, så att landet inte får Donald Trump som president.

– Mitt råd till demokrater - och det rådet behöver jag inte ge till Hillary Clinton för hon vet redan om detta - fortsätt vara oroliga tills alla röstat och rösterna är räknade, för en av farorna med ett val är att folk inte tar utmaningen på allvar. De stannar hemma. Då hamnar vi där med det oväntade, sa han nyligen i en intervju med tv-kanalen NBC.

ARTIKELN HANDLAR OM