Två män gripna - skulle flyga kokain till Sverige

NYHETER

Två män har gripits i Holland misstänkta för att ha försökt smuggla två kilo kokain till Sverige – i ett mindre propellerplan.

Männen greps på bar gärning tack vare samarbete mellan polismyndigheterna i Sverige och Nederländerna.

Tipset från svensk polis kom enligt den nederländska polisen i söndags. Uppgifterna gällde ett privatplan som på söndagseftermiddagen beräknades landa på flygplatsen i nederländska Hilversum.

Förföljdes av polis

Den lokala tidningen Hilversum Nieuws skriver att en polispatrull omgående skickades till flygplatsen och klockan 15.00 i söndags kunde man bevittna när planet landade. Enligt fotografier på lokala nyhetssajter och rikstidningen De Telegraaf är det frågan om ett mindre enmotorigt propellerplan med svensk nationskod.

Efter landning ska piloten ha stannat kvar i planet samtidigt som passageraren körde i väg i en bil - som förföljdes av polisen under hela natten till måndagen, uppger lokala medier.

Klockan 10.00 i måndags återvände mannen till flygplatsen i Hilversum och i samband med det greps de två männen av polis.

Bar på två kilo kokain

I en väska som männen bar på påträffades två kilo kokain som polisen nu misstänker att männen planerade att flyga upp till Sverige.

Männen från Sverige är enligt polisen i 49 och 34 år gamla och fördes till polisstationen i Hilversum där en utredning om narkotikabrott nu har inletts, skriver nederländska polisen på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM