Marie attackerades av clowner – skyddades av sin hund Ollie

avMalin Wigen

1 av 3 | Foto: TT/Hundtjänsten Facebook
Marie blev överraskad av två clowner när hon var ute och gick på promenad. De båda betedde sig hotfullt och Ollie bet en av dem.

Marie var ute och gick med sin hund Ollie när två personer utklädda till clowner plötsligt dök upp och betedde sig hotfullt. Då gick Ollie till försvar.

– Han bet för att skydda mig – för att skydda oss båda två.

I onsdags blev polisen kontaktade av en hundägare som blivit jagad av en person utklädd till clown – varav hunden bitit clownen. En liknande händelse inträffade redan på måndagen.

Det var vid niotiden på kvällen som Marie, som egentligen heter något annat, var ute och gick med sin hund Ollie, av rasen boxer, vid Långsjöbadet i Älvsjö i Stockholm. Det var mörkt ute och svårt att se där de gick.

Helt plötsligt, från ingenstans, dök det upp två personer som var utklädda till clowner från varsitt håll.

– De stod framför mig. ”Det här händer inte, det här är inte verkligt” tänkte jag, säger hon.

Clownerna gick mot Marie och uppträdde hotfullt.

– Det var fruktansvärt. Det går inte att beskriva med ord.

”Bet för att skydda mig”

När clownerna var på cirka fem meters håll kände hon ett ryck i kopplet –  det var Ollie som bet tag i en av clownerna i armen. Då stod de på cirka fem meters håll. Trots Ollies bett fortsatte de gå mot Marie som av ren reflex skrek ”nej” och slog upp sin arm mot personen som var på hennes högra sida. 

– Jag försökte springa men kunde inte röra mig. Jag tänkte att det var slutet för mig, jag trodde att jag skulle dö.

Ollie, som släppt tag om clownens arm, backade bakåt mot Marie. Men clownerna gav sig inte utan fortsatte bete sig hotfullt varav Ollie bet tag i samma clown ännu en gång. Denna gång försvann de.

– Han bet för att skydda mig – för att skydda oss båda två.

”Nog ingen som kommer erkänna”

Chockad och upprörd över händelsen, gick hon hem med Ollie där hon med hjälp av en granne kontaktade polisen. Efter cirka två timmar kom två poliser över till henne. Förutom att ta upp en anmälan kollade de Ollie, i och med att han bitit någon.

– De gjorde bedömningen att han var helt normal.

Gunnar Jonsson, vid lokalpolisområde Globen, bekräftar att det kom in en anmälan om händelsen.

– Polisen kontaktade närliggande sjukhus för att se om det kommit in någon hundbiten men det finns inga misstänkta gärningsmän.

Om han får gissa är chanserna rätt må att någon kommer att ge sig till känna.

– Det är nog ingen som självmant kommer att träda fram och säga att man försökt skrämma en kvinna.

Händelsen har påverkat henne

Marie mår inte bra efter händelsen och menar att den påverkat henne. Hon minns fortfarande hur snabbt hennes hjärta slog.

– Jag har fortfarande ont i bröstkorgen. Saken är den att jag har svårt för maskeringar.

Och nu i helgen är det halloween då det finns många som klär ut sig – något hon tycker känns jobbigt. Marie hoppas att fler tänker till innan de beger sig ut och försöker skrämma andra.

– Jag känner mig stressad, det är inte kul. Det känns jättejobbigt. Jag har egentligen inte lust att gå ut. Men jag försöker vara helt normal för Ollies skull. Han mår ju bra och är helt som vanlig – förutom att han håller sig mer nära mig nu.

Marie heter egentligen något annat.