Mariestad

Rattliga slår till mot BMW-bilar

avLinnea Järkstig

1 av 3

Flera personer har blivit bestulna på tillbehör till sina BMW-bilar i Mariestad.

Rattar, gps, radio och andra lösa föremål är bara exempel på vad ligan är ute efter.

– Vi är rädda för att det kommer komma in fler anmälningar, säger Mats Trogen vid polisen.

Just nu härjar tjuvar som är ute efter dyrbar utrustning från BMW-bilar i Mariestad. Minst fem ägare har på kort tid bestulits på tillbehör till sina bilar. Och alla bilar är av märket BMW.

– De har tillgripit rattar, mittkonsoler, gps, radio och annat lösöre ur bilarna också, säger Ulf Andersson, stationsbefäl i Skövde.

”Ligor som agerar”

Polisen misstänker att det är en liga som härjar i området och att de är inriktade på just BMW.

Vid alla inbrott har tillvägagångssättet varit likadant.

– Man har krossat en sidoruta bak, tagit sig in i bilen och sedan har man fällt säten, skruvat loss instrumentpanelen och tar saker som finns i bilen, säger han.

Bilinbrotten har skett inom ett begränsat området vilket får polisen att misstänka att det är samma liga som härjar.

– Det är ligor som agerar och de brukar resa omkring och ge sig på flera bilar. Vi tror att det kommer bli fler och fler anmälningar, det är det vi är rädda för, säger Mats Trogen, jourhavande förundersökningsledare vid Skövdepolisen.

Polisen: Var på din vakt

Mats Trogen har en uppmaning till boende i området.

– Det är bra om allmänheten är på sin vakt. Har man en BMW i det här området så ska man se till att vara lite noggrannare med bilen och att titta till den ibland, säger han.

Alla bilar som har haft inbrott förvaras just nu hos polisen som kommer att göra tekniska undersökningar för ”att samla spår och bevis”. Det här är inte första gången som rattligor härjar i Västsverige. Tidigare i år stals tillbehör för tusentals kronor när en härjade i Borås.

Polisen har ännu ingen misstänkt för brotten och uppmanar alla som sett något misstänksamt eller hört någonting att höra av sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mariestad

BMW

Brott

Inbrott