Flera bortförda av beväpnade män i populär turistort

NYHETER

Beväpnade män har gått in på en restaurang i turistorten Puerto Vallarta och kidnappat flera personer, skriver nyhetsbyrån AP.

Kidnapparna var maskerade och ska ha tagit personerna med våld i vad som framstår som ett gängkrig.

Omkring tio personer har kidnappats i den populära turistorten Puerto VallartaMexikos västkust. De har förts bort av en beväpnad grupp, skriver tidningen El Universal.

Tryckte in dem i bilar

Händelsen inträffade under måndagsmorgonen på restaurangen La Leche där minst 20 personer hade samlats. Restaurangen ligger längs huvudstråket i staden tillsammans med flera hotell. Kidnapparna var maskerade och ska ha tagit personerna med våld och tryckt in dem i olika fordon, skriver Mexico-Quadratin.

Åklagaren Eduardo Almaguer säger att händelsen inte har med terrorism att göra utan härstammar i ett gängkrig, enligt lokala medier.

Mexikanska myndigheter har enligt nyhetsbyrån AP bekräftat att kidnappningen ägt rum och säger att man undersöker vilka som ligger bakom händelsen. Än är det inte klart exakt hur många som förts bort.

Stadsjeepar körde fram

Eduardo Almaguer säger att två stadsjeepar anlände till restaurangen med ett okänt antal beväpnade män. Fem övergivna fordon har hittats vid restaurangen men det är oklart om dessa tillhör personer som förts bort eller kidnapparna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mexiko