Tre svenskar gripna för mord i Norge

1 av 4
NYHETER

Tre svenska medborgare har gripits misstänkta för mord på en man i 40-årsåldern i Kristiansand i Norge, uppger norska medier.

Mannen hittades död i en lägenhet i centrala staden sent på torsdagen.

– Det finns en relation mellan de tre misstänkta och den avlidne, säger Cecilie Pedersen Hille, polisens utredningsledare, på en presskonferens.

Tipsa | Aftonbladet

De gripna är två kvinnor och en man, uppger polisen på en presskonferens klockan 11 på fredagen, rapporterar Verdens Gang. Alla tre är svenska medborgare, enligt polisens utredningsledare Cecilie Pedersen Hille.

Mannen, som är i 40-årsåldern och polsk medborgare, hittades död i en lägenhet i centrala Kristiansand i södra Norge under natten till fredagen.

– Vi utreder det som mord, men det är för tidigt att säga något om dödsorsaken. Vi vill inte säga något om hur mordet har gått till, det återstår flera förhör, säger Cecilie Pedersen Hille vid presskonferensen.

Avled utanför lägenheten

Flera polispatruller larmades till platsen klockan 23.47 på torsdagen, utryckningen gällde ett knivdåd. När polisen kom fram hade den skadade mannen tagits om hand av ambulanspersonal, men hans liv gick inte att rädda. Han förklarades död på platsen.

Mannens skador har orsakats av en kniv, bekräftar polisen. Han skadades inne i lägenheten, men avled utanför.

De tre svenskarna, som nu misstänks för att ha mördat mannen, greps i anslutning till lägenheten där kroppen hittades – två omhändertogs på platsen, en var på väg där ifrån.

Relation mellan de inblandade

Två av dem är i 20-årsåldern, den tredje i 50-årsåldern, skriver Verdens Gang.

– Det finns en relation mellan de tre misstänkta och den avlidne. Alla inblandade har anknytning till lägenheten. Vi har förhört de två misstänkta kvinnorna, men mannen väntar på att bli förhörd. Jag vill inte kommentera innehållet i förhören, säger Cecilie Pedersen Hille.

Ingen av de misstänkta gärningsmännen är kända av den norska polisen sedan tidigare. Polisen genomför en teknisk undersökning i lägenheten och knackar dörr i grannskapet.

– Det är för tidigt att säga något om motivet. Vi söker vittnen och vi vill att den som har information som kan leda utredningen framåt att höra av sig. Allt är av intresse. Vi avgör vad som är viktigt, säger spaningsledare Øystein Jørgensen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Norge