Johan blockerade bussen – för att hjälpa sen 15-åring

Publicerad 2016-06-13

Johan ville hjälpa flickan när han såg att hon skulle missa bussen. När han insåg att han inte skulle kunna skjutsa henne själv bestämde han sig för att blockera bussen.

– Han blev ju förbannad, chauffören.

I fredags var Johan Andersson på väg till blomsteraffären i Sundsvall för att köpa en ros till sin 11-åriga dotter som skulle ha skolavslutning. Då såg han en tjej i 15-årsåldern komma springandes och som svor för sig själv. Hon försökte hinna till en buss men han såg att hon skulle misslyckas.

– Då började jag tänka på vad jag kunde göra för att hjälpa henne, säger han.

Först tänkte han erbjuda henne skjuts men insåg att han inte skulle hinna till dotterns avslutning. Så hans andra tanke var att köra ikapp bussen.

– När jag väl fått tanken om att jag kunde hjälpa henne kunde jag inte släppa den.

”Han blev ju förbannad”

Johan körde ikapp bussen som skulle lämna hållplatsen och blockerade den.

– Han blev ju förbannad, chauffören. Jag signalerade åt honom att lugna sig. När han vevade ur sidofönstret var jag tvungen att kliva ur.

Chauffören började skälla på Johan. I det ögonblicket såg Johan hur flickan dök upp och kunde hoppa på bussen. Hon hade inte sett Johan och det han gjorde.

– Det bästa vore om hon tackade chauffören och på så sätt vände honom från att vara förbannad till glad.

Att Johan inte hade det bästa trafikvettet var inget han tänkte på för stunden.

– Det brydde jag mig inte om, allt jag tänkte på var att jag kunde hjälpa.

”Var rädda om varandra i vardagen”

Johan delade med sig av sin gärning på Facebook då han tror att det är historia som många känner igen sig i – och han hyllas.

”För mig spelar det inte någon som helst roll att chauffören fortsätter skälla och 'peka finger' åt mig. Mitt uppdrag hade lyckats! Besviken? Ja, för att chauffören såg tjejen komma springande, men vägrade vänta de cirka trettio sekunder, som behövdes. Supernöjd? Ja, för att jag hade förmånen att se hur jag kunde hjälpa en okänd medmänniska, som troligen aldrig ens, kommer att förstå hur hon till slut ändå, hann med bussen”.

– Jag tror ju att vi människor har de där situationerna omkring oss hela tiden, den här gången hade jag tur som uppmärksammade det, säger han och fortsätter:

– Vi borde vardagshjälpa varandra och vara rädda om varandra i vardagen.

Läs hela inlägget här nedan.

ANNONS