Pojke drogs ner av alligator i sjö vid Disney World – hittades död

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 12

NYHETER

Stockholm/Orlando. En alligator drog ner en liten pojke i en sjö vid nöjesparken Disney World i Orlando sent på tisdagskvällen, lokal tid.

Pojkens pappa försökte förgäves få loss barnet från reptilens käftar.

– Pappan kämpade men misslyckades, säger sheriffen Jerry Demings.

Efter ett stort sökpådrag hittades tvåårige Lane Graves kropp 16 timmar senare av dykare.

Tipsa | Aftonbladet

Sent på tisdagskvällen, lokal tid, fångade alligatorn den tvåårige pojken utanför det femstjärniga hotellet Disneys Grand Floridian utanför Orlando, Florida.

Barnet drogs ner i den konstgjorda sjön Seven seas lagoon, som ligger på nöjeskomplexets område, uppger polisen enligt Orlando Sentinel.

Sjön spärrades av och började genomsökas av ett större antal poliser med bistånd av en alligatorfångare.

Totalt var över 50 poliser engagerade i arbetet att hitta alligatorn, som beskrevs som fyra och sju fot (1,2-2,1 meter).

En helikopter skickades senare upp och man sökte även i vattnet med ekolod.

”Pappan kämpade men misslyckades”

Under en presskonferens vid 07-tiden på onsdagsmorgonen, 01 lokal tid, berättade sheriffen Jerry Demings att pojken vadade vid vattenkanten när alligatorn gick till attack.

– Pappan kämpade för att få tag i sin son men misslyckades, sa Demings.

Jerry Demings uppgav även att alligatorn hade pojken i sitt gap när kampen inleddes.

– Även mamman ska ha varit i vattnet vid något tillfälle men de lyckades inte återfå pojken, uppgav sheriffen.

Pappan skadades lindrigt när han försökte rädda sonen.

Det aktiva sökandet efter pojken fortgick under natten. Men allt eftersom timmarna gick försvann hoppet allt mer.

– Den tråkiga verkligheten är att det har gått flera timmar och vi kommer sannolikt inte att hitta en levande kropp, sa Demings vid en presskonferens.

Pojkens kropp hittad intakt

På onsdagseftermiddagen, omkring klockan 22.30 svensk tid, drygt 16 timmar sedan pojken dragits ner under vattenytan, hölls ännu en presskonferens. Sheriff Jerry Demings meddelade då att deras dykningsteam klockan 00.45 hittat kvarlevorna från vad man tror är pojken, den tvåårige Lane Graves.

– Det finns ingen anledning att tro att den kropp som hittats inte är Lane Graves, säger Jerry Demings.

Hans föräldrar, Matthew och Melissa Graves, har underättats. Paret uppges även ha en fyraårig dotter. Familjen kommer från Elkhorn i delstaten Nebraska och checkade enligt en talesperson från Disney in på Disneys Grand Floridan Resort på söndagen, skriver Orlando Sentinel.

Pojkens kropp hittades bara 3-4,5 meter från strandkanten och på knappt två meters djup. Sheriffen uppgav under presskonferensen att det verkar som att alligatorn har dränkt barnet och sedan lämnat kroppen i närheten av den plats där pojken försvann.

– Naturligtvis är familjen upprörd, men jag tror också att de är något lättade över att hans kropp hittades intakt.

En familjevän har efter det fruktansvärda beskedet gått ut med ett uttalande å familjens vägnar där paret tackar alla välmenande personer för deras "tankar och hoppfyllda böner".

Hotellpersonalen förtvivlad

Händelsen är den första alligatorattacken någonsin på ett Disneyhotells område. Personalen på Grand Floridian Resort är skärrade.

– Vi är förtvivlade. Våra gästers säkerhet och trygghet är alltid högsta prioritet, sa en representant för hotellets kundavdelning till Aftonbladet tidigare under dagen.Jacquee Wahler, kommunikationschef för Walt Disney parker och resorts, säger i ett uttalande att deras tankar går till familjen.

– Vi är förkrossad av denna tragiska olycka, sa Wahler enligt The Guardian.

Skyltar om ”badning förbjuden” var uppsatta i området vid sjön, men varnar inte för alligatorer eller risken för att vada vid strandkanten. Frågor har därför väckts om nöjesparken gjort tillräckligt för att förhindra olyckan. Det är ingenting polisen har velat kommentera i nuläget.

Den konstgjorda sjön där alligatorattacken inträffade är sammankopplad med Orlandos naturliga vattensystem. Disney har egna alligatorjägare på sina hotellområden, som kontinuerligt kontrollerar sjöarna så att alligatorer som tar sig in inte ska komma nära hotellgästerna.

I samband med sökandet efter tvååringen dödade och sprättade man upp minst fem alligatorer som hittats i sjön, skriver nyhetsbyrån AP. Detta utan att finna några spår efter pojken. Men sheriff Jerry Demnings uppger att det är stor chans att någon av dem är förövaren, något den rättsmedicinska undersökningen får svara på.

Disney har också låtit meddela att stränderna vid samtliga deras hotell är stängda tills det bekräftats att alligatorn fångats.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN