Kristinehamn

Fiskare gick genom isen – en drunknade

Av: 

Niklas Svahn

NYHETER

Räddningstjänsten i Bergslagen kallades på larm om drunkning utanför Kristinehamn.

Tre män var ute och pimplade när isen brast. Två gick igenom isen, och en av männen drunknade i vaken.

Räddningstjänsten fick ett larm vid klockan 10 om att en man i 60-årsåldern drunknat och att en annan man hamnat i en vak vid Visnums Kil utanför Kristinehamn. Styrkan hade inledningsvis svårt att hitta till platsen och kom fram först vid klockan 11. Även polisen kopplades in i ärendet.

”Fullt pådrag”

– Vi har fått i uppgift att undersöka ett drunkningstillbud, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i Värmland.

Räddningstjänstens larmcentral uppgav att det var ”fullt pådrag” med brandkår och ambulanser på plats. Sjöräddningscentralen i Göteborg deltog också i arbetet men hade svårt att hjälpa till med helikopter på grund av det dåliga vädret.

– Det är så dåligt väder där i området så det är inte riktigt flygbart, säger Matthias Hansson, biträdande räddningsledare på Sjöräddningscentralen.

Insjö till Vänern

Inledningsvis var även en svävare på väg till platsen men transporten fick vända.

Matthias Hansson säger att det rör sig om tre personer som varit ute på isen. En av männen lyckades ta sig i land oskadd på egen hand, en fick hjälp av räddningstjänsten, och den tredje har konstaterats död. Olyckan inträffade i insjön Vysselbotten som hänger ihop med Vänern.

”Söker ner i vaken”

Kristoffer Roden, brandingenjör vid räddningstjänsten i Bergslagen, förklarar att männen var ute och pimplade när isen brast.

– Vi har ytbärgare som söker i vaken, säger han.

Tommy Lindh vid Värmlandspolisen berättar att en person har förts till sjukhus kraftigt nedkyld och att en person tagits om hand på land.

Klockan 12 på måndagen avslutade räddningstjänsten sin insats och ärendet har tagits över av polisen, som begärt hjälp av Kustbevakningen. Den avlidne mannens anhöriga har underättats.

Vid 10-tiden på tisdagen meddelade polisen att personal från Kustbevakningen nu hittat den drunknade mannen i vaken där isen brast,

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kristinehamn

Olycka