Flera döda i oväder i Australien

1 av 5 | Foto: En pool har hamnat på klipporna i norra delen av Sydney efter att stormen drog fram.
NYHETER

Minst tre människor har omkommit och flera saknas sedan ett kraftigt oväder dragit in över Australiens östkust under helgen och piskat upp jättevågor på Sydneys stränder.

Myndigheterna i delstaten New South Wales började under måndagen röja upp efter det kraftiga ovädret som dragit in.

– Denna storm, som var så våldsam, har tagit liv, säger delstaten New South Wales politiska ledare Mike Baird, och varnar för fortsatt farliga väderförhållanden.

Kombinationen av kraftigt regn, vind och höga vågor har orsakat de extrema förhållandena, uppger landets meteorologiska institut.

Värsta översvämningarna på 30 år

Flera platser i New South Wales har drabbats av höga vattenflöden och delar av jättestaden Sydney har drabbats av de värsta översvämningarna på 30 år.

Stormbyar på över 32 meter per sekund registrerades i Sydneys hamn under helgen, medan två landningsbanor vid flygplatsen i staden stängdes på grund av kraftiga vindar.

Två av dödsoffren hittades instängda i bilar som svepts med i vattenmassorna, en i Sydney och en i staden Bowral, cirka 10 mil söder om Sydney. Det tredje dödsoffret hittades vid en översvämmad flod i närheten av huvudstaden Canberra.

Ovädret har efter helgen dragit vidare söderut till Tasmanien där polisen rapporterar att två människor befaras saknade.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM

Sydney

Australien

Väder