Nyheter

Roger, 46, hyrde ut sitt hus – då sålde gästen hans ägodelar

Av: 

Andreas Randhir Granfors

NYHETER

”Det känns verkligen supervidrigt”

Roger Möller hyrde ut sitt hus när han flyttade till Borås. Då sålde hans hyresgäst hans ägodelar till ett värde av mer än 100 000 kronor.

– Jag fick ett sms av en granne som undrade om jag hade börjat sälja mina saker eller om någon stjäl av mig, säger Roger.

Det var tidigare i vintras som tandläkaren Roger Möller, 46, bestämde sig för att flytta från sitt hus utanför Ulricehamn och in till en lägenhet i Borås. Då han var osäker på hur han skulle trivas ville han inte sälja huset utan valde att hyra ut det till en kvinna, skriver BT.

– Jag lade ut en annons och det var lite olika som var intresserade. Hon hörde av sig och verkade lugn och sansad, lite besynnerlig kanske men det finns det ju många som är så jag reagerade inte, säger Roger.

”Inga bekymmer alls i början”

Kvinnan kom med en god referens som Roger känner till sedan tidigare som en ordningssam person.

– När jag pratade med henne så verkade hon så noggrann. Hon flyttade in den 21 februari och i början var det helt lugnt, inga bekymmer alls. Hon ställde någon fråga här och där men det var inget konstigt, säger Roger.

”Förklarade att grejerna tillhör gården”

På gården finns även en ladugård, ett uthus samt ett gammalt hus från 1800-talet. I det gamla huset finns flera gamla saker, bland annat fönster, dörrar och kakelugnar.

– En gång tog hon upp att det fanns många värdefulla saker där och frågade om jag någonsin tänkt sälja dem. Då förklarade jag klart och tydligt att de grejerna hör till gården. Jag kan ju liksom inte sälja gräsklipparen. Det finns också massa hundstängsel där som jag inte ville sälja utifall att jag säljer huset någon gång och köparna vill ha dem, säger Roger.

Började fattas saker i huset

När Roger åkte ut till huset i maj fattades det saker. När han konfronterade kvinnan blev hon väldigt upprörd och menade att någon annan stulit dem. Men på midsommarafton bekräftades Rogers misstankar. Hyresgästen hade börjat sälja av Rogers ägodelar via olika köp- och säljsidor på Facebook. Via ett tips från en granne kunde han börja luska i det.

– Min granne hade tagit skärmdumpar på annonserna. Jag kollade upp det och såg några som köpt fönster från min gård. När jag fick tag i dem sa de att köpt dem av hon som hyr gården och att hon hade sagt att hon hade min tillåtelse, men det finns ingen sanning i det, säger Roger.

Sålt för över 100 000 kronor

Roger lade ut ett Facebookinlägg där han efterlyste de ägodelar som sålts av hyresgästen. Då började det strömma in skärmdumpar från fler annonser som kvinnan lagt ut, bland annat på en vedkamin, dörrar samt en kaninbur. Roger har polisanmält kvinnan som sålt av föremål för över 100 000 kronor.

– Det är ju lite korkat, hon är identifierad. Hon har till och med lämnat av saker själv och tagit emot pengar via Swish.

Roger har fått tillbaka några av sakerna men fortfarande saknas mycket.

– Det är oerhört sjyssta människor som har lämnat tillbaka saker. De har själva kontaktat mig och berättat att de köpt saker av kvinnan, säger Roger.

”Det är supervidrigt”

Roger känner att han fått sin integritet kränkt och vill att kvinnan ska inse att det hon gjort är fel.

– Det är supervidrigt, jag har nog gått igenom varenda känsla som finns. Det har varit ett otroligt stresspåslag, att se någon sälja av allt man äger. Men jag har inte gråtit, det tänker jag inte göra över den här människan.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Följ oss på Facebook

Publisert: