Våldsam krock i korsning – två skadade

1 av 2
NYHETER

Natten mot söndag kolliderade två personbilar i korsningen utanför Hedbergska skolan i centrala Sundsvall.

Det är oklart hur olyckan gått till, men krocken var så kraftig att ena bilens motor slets loss.

– Två personer har förts till sjukhus med oklara skador, säger Jessica Johnsson, RLC-befäl vid polisregion Nord.

Två bilar med en person i vardera bil krockade under natten i korsningen Skolhusallén och Trädgårdsgatan i Sundsvall. Larmet inkom till polisen klockan 01.16.

– När patrull anländer till platsen hittar de en person liggande utanför bilen skadad. Det har gått fort enligt SOS, säger Jessica Johansson, RLC-befäl vid polisregion Nord.

Två till sjukhus

Förarna, båda två yngre män, har förts till Sundsvalls sjukhus.

– En förare verkar inte vara fysiskt skadad utan mest chockad. Den andra var mer allvarligt skadad, men det är oklart hur pass allvarligt, säger Johansson.

Vid 7-tiden på söndagsmorgonen meddelade sjukhuset att båda männen fått bröstkorgsskador. Den ena mannen var lindrigt skadad och fick lämna sjukhuset efter behandling. Den andra vårdas på intensivvårdsavdelningen. Skadan uppges vara av måttlig svårighetsgrad enligt sjukhuset.

Båda bilarna var ordentligt tilltygade och smällen var så rejäl att en av bilarnas motor slets loss. Det är i nuläget oklart vad som orsakat olyckan.

”Gått in i sidan”

– Det är i en korsning så den ena bilen har gått in i sidan på den andra, säger Bosse Elgenström, inre befäl vid räddningstjänsten i Sundsvall till ST.

Polisen har inledningsvis upprättat en anmälan om trafikolycka.

ARTIKELN HANDLAR OM