Ikea-mördaren misshandlad igen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NYHETER

OBS! Den här artikeln publicerades i oktober 2016.

Nu har Abraham Ukbagabir, 37, som är dömd till livstid för dubbelmordet på Ikea i Västerås, utsatts för en ny misshandel i fängelset.

I augusti blev han svårt slagen på Salberga och fick byta anstalt – nu har han blivit misshandlad på anstalten Tidaholm.

– Det är naturligtvis väldigt illa, och det är Kriminalvården som ska se till att människor är säkra, säger Ukbagabirs försvarare Per-Ingvar Ekblad till Expressen.

Den 29 augusti misshandlades Abraham Ukbagabir så svårt att han tvingades till vård på anstalten Salberga, dit han flyttats bara fyra dagar tidigare för att undgå de hot som riktats mot honom på Kumla.

Ukbagabir dömdes till livstids fängelse och därefter utvisning för mord på en mor och son på Ikea-varuhuset i Västerås och var först placerad på Kumla.

Slagen i huvudet

Efter flytten till Salberga, efter hoten, så misshandlades han och det planerades för en återflytt till Kumla i september. I stället hamnade Ukbagabir på Tidaholmsanstalten där han nu återigen blivit slagen, enligt uppgifter till Expressen.

Expressen citerar Kriminalvårdens handlingar där det framgår att Abraham Ukbagabir blivit överfallen efter att ha lämnat ett samtalsrum på avdelningen.

Han ska då ha blivit slagen i huvudet av en medfånge.

Enligt Kriminalvården ska dubbelmördaren efteråt ha kunnat peka ut personen som anföll honom.

Livstids fängelse

Morden på Ikea inträffade den 10 augusti förra året då Abraham Ukbagabir knivhögg en 55-årig kvinna och hennes 27-åriga son så svårt att de avled på varuhuset.

Abraham Ukbagabir dömdes till livstids fängelse och till livstids utvisning. Dubbelmördaren började avtjäna sitt straff i slutet av januari i år.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN