Uppgifter: Disney varnades för alligatorn

1 av 13
NYHETER

Disney World i Orlando varnades för att alligatorerna kom farligt nära hotellgästerna.

Men av hänsyn till högt betalande gäster ignorerade man varningarna, uppger en källa för The Wrap.

I tisdags dog tvåårige Lane Graves efter en alligatorattack.

Lane Graves, 2, vadade i en sjö på nöjesfältet Disney World Orlandos område när en alligator högg tag i honom.

Efter drygt sexton timmars sökande hittades pojken död.

Den tragiska händelsen har gjort att Disney World beslutat att sätta upp nya varningsskyltar. När olyckan inträffade fanns skyltar som varnade för att simma i sjön, men de sade ingenting om alligatorer.

Varnades för länge sedan

Enligt en källa på nöjesparken varnades Disney World för alligatorerna före Lane Graves död. Personal larmade om att gäster på hotellet brukade mata djuren, och bad ledningen att sätta upp staket.

Men Disney World ville inte beröva gästerna på de nyöppnade bungalowerna, där rummen kostar 17 000 kronor per natt, upplevelsen att komma nära alligatorena, enligt källan.

– Disney har känt till problemet att gästerna matar alligatorerna långt innan bungalowerna öppnade. När de öppnade kom gästerna mycket närmare djurlivet. Eller djurlivet närmare gästerna, säger en källa på nöjesparken enligt The Wrap.

Disney vill inte kommentera uppgifterna.

”De är harmlösa husdjur”

Även CBS News har uppgifter som tyder på att Disney tog lätt på alligatorvarningarna. Tv-kanalen har talat med David Hiden, vars femåriga son hamnade farligt nära en alligator på familjens semester i fjol.

Hiden slog larm till personalen.

– Jag trodde inte mina öron. De svarade att det är harmlösa husdjur som inte attackerar någon, säger Hiden till CBS News.

ARTIKELN HANDLAR OM

Orlando

USA