Pensionärer får besök av hemlösa katter

Av: Nathalie Mark

Publicerad:
Uppdaterad:

I ett nytt amerikanskt initiativ får hemlösa katter och pensionärer på ålderdomshem mötas – och gosa, skriver Bored Panda.

The Ohio Alleycat Resource shelter är ett hem för hemlösa katter i USA. I ett nytt initiativ har de bestämt sig för att sammanföra sina katter med pensionärer på ett ålderdomshem.

Besökt flera ålderdomshem

– Förra året har programmet besökt flera olika ålderdomshem med våra katter, säger Jordan Umerley, volontär på centret, till Bored Panda och fortsätter:

– Många av de boende på hemmen kan inte längre ta hand om husdjur så chansen att få gosa lite med en lugn katt är verkligen helt perfekt för dem.

”Pensionärerna älskar det”

Centret tar bara emot äldre katter, sju år och uppåt, och de har även bjudit in pensionärerna att besöka dem så att katterna också får sällskap.

– Pensionärerna älskar att berätta historier om sina gamla husdjur och ber oss ofta om att ta bilder på dem med våra katter så de kan skicka dem till sina barn och barnbarn.

Jordan säger att många äldre katter helst bara vill äta, sova och bli gosade med. Så besöken på ålderdomshemmen är en bonus även för dem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN