Mahdi, 43, ställde sig i vägen för tjuven

NYHETER

”Jag sa till honom att han inte skulle komma förbi”

Foto: Loren Zarei med pappa Mahdi som stoppade inbrottstjuven.

När kaféägaren Mahdi Zarei såg att guldsmedsbutiken bredvid hans kafé höll på att rånas tvekade han inte utan ställde sig i vägen för inbrottstjuven, skriver Norrtelje Tidning.

– Jag tänkte ”över min döda kropp” och ställde mig framför honom, säger Mahdi.

Det var strax efter lunch i fredags som Mahdi Zarei, 43, kom uppför backen mot det kafé han driver i Norrtälje som han hörde en smäll.

– Jag förstod att något var fel, ljudet kom från guldsmedsbutiken bredvid. Så jag sprang dit utan att tänka så mycket, säger Mahdi.

”Det blev en kamp mellan oss”

När Mahdi kom fram såg han att butiken höll på att rånas av en man som var inne i guldsmedsbutiken. Ägaren till butiken hade lyckats låsa in tjuven.

– Men han tog saker i butiken och slog sönder rutan för att ta sig ut. Då ställde jag mig framför honom och sa att han inte skulle komma förbi mig. Sedan blev det en kamp mellan oss, säger Mahdi.

Mahdis dotter, som jobbar i kaféet, letade upp ett baseballträ som hon kunde räcka över till Mahdi.

– Då gav han upp och förstod att det var kört.

”Det får räcka nu”

Mahdi och guldsmeden känner varandra sedan tidigare och Mahdi var trött på att se sin kamrat bli bestulen.

– Jag tänkte att ”det får räcka nu”, det är inte första gången han blir rånad. Han mår dåligt över det så jag sa till ägaren att vara lugn, jag tänkte inte låta honom komma undan, säger Mahdi som vaktade tjuven tills polis anlände.

– Jag stod ju där med ett baseballträ i handen när polisen kom och hämtade tjuven. Jag fick stå sida vid sida med polisen, det var nästan lite rörande.

Följ oss på Facebook