Nyheter

Kängor och hängslen förbjuds på Bromölla-fritids

Av: 

Anna Petersson

NYHETER

Men på skolan får man ha rasistiska kläder

Får man klä sig i kängor, hängslen och bomberjackor? Ja, säger Humleskolan i Bromölla – nej säger fritidsgården. Efter skolan får ungdomar i sådana kläder byta om innan de är välkomna.

– Man får inte ha några som helst symboler, inga kängor, hängslen eller bomberjackor, säger fritidsledare Jenny Ahlgren-Bleckert till SR Kristianstad.

Många i Bromölla har reagerat på att elever på Humleskolans högstadium och Fritids går runt i kläder som uppfattas som rasistiska. Nu har fritidsgården valt att lösa det med att förbjuda sådana kläder, uppger Metro.se.

För att få komma in på friitdsgården måste man lämna kängor och bomberjackor hemma.

"Kängor gråzon"

Debatten började i Kristianstadbladet där en förälder klagade på att minst en elev tydligt visade sina rasistiska åsikter genom sina kläder. "Trots att andra elever tagit upp detta vid ett flertal tillfällen verkar ingen i skolledningen bry sig." skriver föräldern.

Men skolan tror inte att man kan lösa problemen genom klädförbud.

Rektor Sven Håkansson säger till tidningen att skolan har en policy mot rasistiska yttringar. Symboler, märken och texter på kepsar och t-shirts med rasistiskt budskap accepteras inte. Men han menar att kläder och frisyrer ligger i en gråzon –det går inte att totalförbjuda kängor, menar han.

Vill ha samma regler

Föräldrarna är nu förvirrade över de olika reglerna. Åke Eliasson, S-politiker i barn- och ungdomsnämnden, tycker att skolan och fritidsgården ska diskutera frågan tillsammans för att komma fram till gemensamma regler.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - handla enkelt här.

MEDS

Publisert: