Sex år gammal pojke glömdes kvar på hotell

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Familjen åkte i väg – utan sonen

Här, på Grande Fjord Hoteli norska Geiranger, glömde en familj kvar sin sexårige son. Pojken hittades gråtande av hotellpersonalen.
Foto: Grande Fjord Hotel
Här, på Grande Fjord Hoteli norska Geiranger, glömde en familj kvar sin sexårige son. Pojken hittades gråtande av hotellpersonalen.

Hotellpersonalen hittade den sexårige pojken gråtande vid entrén.

Hans familj hade satt sig i bilen och åkt i väg – utan honom.

– Man tror knappt att det är sant, säger hotellchefen Ola Grande till VG.

Hotellchefen beskriver händelsen som hämtad ur en film.

– Man tror knappt att det är sant att man kan glömma sitt barn. Det är en otrolig historia, som hämtat ur en film, säger han.

Åkte utan pojken

Händelsen inträffade i dag på hotell Grande Fjord i Geiranger i Norge, skriver norska tidningen VG. Den sex år gamla pojken och hans familj hade stannat till vid hotellet för en fikarast.

En stund senare hittade några i hotellpersonalen den sex år gamla pojken gråtandes utanför entrén. Det visade sig att hans familj satt sig i bilarna och åkt i väg utan honom. Ola Grande tillkallades för att hjälpa till att leta efter familjen.

Men de kom inte tillbaka och pojken blev allt ledsnare.

– Då tog jag med mig pojken i min bil och så började vi köra runt i området för att se om vi kunde hitta dem. Jag kontaktade även polisen som hjälpte till att hålla koll efter resesällskapet.

Händelsen anmäls

Sökandet gav inget resultat och tillbaka på hotellet igen upptäckte de att familjen fortfarande inte kommit tillbaka. Till slut lyckades pojken uppge sin mammas hela namn och Ola Grande fick tag i hennes nummer.

Pojken kunde efter några timmar återförenas med sin familj men polisen säger till den norska radiostationen NRK att de tänker anmäla händelsen till de sociala myndigheterna.

– Så här får man helt enkelt inte behandla ett barn, säger polismannen Trygve Ødegård.

Publicerad: