”Vi tände ljus för vår lilla ängel”

avCarina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera läsare har fått samma besked under sina graviditeter

Många som läste dagens artikel i Aftonbladet om den gravida kvinnan som fick höra att det friska barnet i hennes mage var dött kände igen sig.

En hel del läsare har hört av sig med liknande berättelser - som du kan läsa här nedanför:

”Jag åkte in till Östra sjukhuset i vecka 10 efter att ha fått små blödningar. Läkaren konstaterade att hjärtat inte längre slog. Jag skickades hem med abortpiller, samt en tid för skrapning två veckor senare, ifall fostret inte skulle ha kommit ut.

I sorgen över vårt förlorade barn glömde jag av att äta tabletterna. När det var dags för skrapning ville de först göra en snabbkoll. Läkaren konstaterade då att "hjärtat slår som det ska, ni kan åka hem igen" och så stod vi där på gatan två minuter senare och visste inte om vi skulle skratta eller gråta.

Nu sitter jag här med min underbara 5-åring i knät och tänker på hur livet varit om jag hade tagit de där tabletterna.”

Ellinor

”När jag var i vecka sju fick jag en blödning. Fick komma in på ultraljud och läkaren sa att de inte kunde se någon hjärtaktivitet. Läkaren sa dock att det inte behöver betyda att det var missfall utan jag fick en ny tid 10 dagar senare. På nästa ultraljud såg dom ett hjärta som pickade och allt såg normalt ut. Jag är nu i vecka 24 och allt är bara fint.”

Karin

”Jag är en av dem som stött på detta. För tolv år sedan var jag gravid i vecka 10, när jag fick en blödning. Åkte in akut, där ett ultraljud gjordes,och läkaren sa att fostret varit dött i flera veckor. Jag var bedövad av sorg, men det kändes ändå inte rätt. Jag blev därför ordinerad att träffa en gynläkare efter ett par dagar. På det ultraljudet syntes mitt tio veckor gamla – och fullt friska foster.”

Anna

”Vi hade en liten blödning ganska tidigt i graviditeten och åkte för att få det kollat. Läkaren gjorde ultraljud men såg inget foster och hävdade att vi hade fått missfall. Vi blev naturligtvis hemskt ledsna och var ute och tände ett ljus för vår lilla ängel vid en kyrka.

Vi tyckte dock att det var konstigt att min fru hade fortsatta graviditetssymptom och hörde av oss upp till kvinnokliniken. Vi fick en ny tid för ultraljud och där låg vår lilla kille i magen, frisk och kry! Då hade vi mått skit i en vecka.”

Tony

”Jag var gravid i vecka sex när jag började blöda våldsamt. Man tog hormonprover på mig och gjorde ultraljud. Läkaren sa att mina hormonvärden var för låga vilket visade på missfall. Jag sa att jag inte trodde dem och ville komma tillbaka en vecka senare. När jag gjorde det så låg det ett litet foster med ett hjärta som pickade på precis som det skulle i min mage.

På luciadagen i år fyller min fina, perfekta flicka fyra år.”

Jill

Publicerad: