Norrmalm - en ny sida av stan

NYHETER

Dags att börja betrakta Norrmalm som en stadsdel som inte bara tillhör turisterna. Vi har plockat ut några guldkorn med det finaste stadsdelen har att erbjuda.

Klicka på platserna för mer information om kartor och öppettider.

1. Wetterling Gallery

Kungsträdgården 3

För en dos samtidskonst, inte sällan åt det amerikanska popkonsthållet, tar man sig lämpligast till Björn Wetterlings galleri i Kungsträdgården. Just nu med kanadensaren Patrick Lundeen som porträtterar en gubbsjuk Woody Allen.

2. Upper Queen Street

Drottninggatan 110

Den övre delen av Drottninggatan har livats upp med små designbutiker, trevliga restauranger och sköna barhäng. Och för en paus i allt shoppande och hoppande så har Upper Queen Street en utsökt espressomeny.

3. Mrs H

Drottninggatan 110

En butik som vänder sig till den medvetna och sofistikerade kvinnan och hennes generösa partner. Här finns exklusiva väskor, Madonnas favoritkräm och ja, det är dyrt, dyrt och dyrt.

4. Strindbergsmuseet

Drottninggatan 85

August hade sitt inferno. Så långt är vi alla med. Men att se det minutiöst strukturerade skrivbordet, sängen han dog i och anteckningsböckerna han använde ger en ny bild av vår nationalhjälte.

5. Underbar

Drottninggatan 102

Baren letade sig till de här lokalerna redan runt sekelskiftet (2000 förstås) när Drottninggatans övre del spåddes en lysande framtid. Sen har de hängt med ända till nu, när Drottninggatan går en lysande framtid till mötes.

Har du gått den här rundan?

Skicka ett brev och berätta vad du tyckte till: [email protected]