Katja, 19, hittade spetsad igelkott

NYHETER

En spetsad igelkott, det var vad 19-åriga Katja möttes av när hon var ute på promenad med sin hund, vilket Expressen var först med att berätta.

– Vem fan kan göra någonting sådant? säger hon.

1 av 2 | Foto: Privat
Varning för starka bilder.
Foto: Privat
Katja, 19, hittade spetsad igelkott på hundpromenaden.

När Katja Lammi från Ulricehamn var ute och gick med hunden var det en ”Till salu-skylt” som drog till sig hennes uppmärksamhet.

– Det såg så konstigt ut för den stod liksom mitt på asfalten.

Katja gick närmare för att se efter hur skyltens placering var möjlig och upptäckte då till sin förvåning att skylten var nedtryckt i en igelkott.

– Jag blev chockad och funderade på vem fan som kan göra någonting sådant Jag hoppades på att den inte hade lidit. Man får hoppas att den var död innan den fick skylten i sig.

Flera fall av döda igelkottar

Katja polisanmälde inte händelsen men på Facebook uppmanar hon boende i området att ha uppsyn över deras katter. I inlägget delade hon också med sig av en bild på igelkotten, vilket har väckt starka reaktioner.

”Åh så fasansfullt gräsligt. Hemska människor som saknar empati, känslor och respekt för levande djur och människor”, skriver en.

”Fy faaaan det största odjuret på planeten är arten homo sapiens”, skriver en annan.

Igelkottarna är fredade enligt jaktlagen vilket innebär att det inte är tillåtet att fånga, döda eller skada dem. Däremot har det rapporterats om flera plågade och döda igelkottar under sommaren. I Katrineholm blev en igelkott sparkad och slagen av ett ungdomsgäng, i Uppsala skedde samma sak. Och i Sävast i Norrbotten hittade Josefin en igelkott som satt fastkilad i en mugg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ulricehamn

Facebook