Man begärs häktad misstänkt för morden i Angered

avAlexandra Carlsson Tenitskaja, Susanna Nygren

Publicerad:
Uppdaterad:

Strax innan klockan nio på torsdagsmorgonen larmades polisen till en lägenhetsbrand i stadsdelen Angered, Göteborg. En kvinna och tre barn avled i samband med branden.

Mannen som suttit anhållen misstänkt för morden i Gårdsten, Angered begärs nu häktad, uppger åklagarmyndigheten 

Offren misstänks ha utsatts för dödligt våld redan innan branden utbröt – och polisen arbetar nu utifrån att de fyra har blivit mördade.

– De har skador på kroppen som inte har med branden att göra, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt uppgift till Aftonbladet var flera av offren skurna i halsen.

Begärs häktad på sannolika skäl

Under förmiddagen anhölls en man i 50-års åldern misstänkt för fyra fall av mord. Då var misstankegraden av den lägre graden och mannen var skäligen misstänkt. Polisen har uppgett att den misstänkte mannen har en nära relation till de avlidna.

Kammaråklagare Helena Treiberg Claeson har begärt en person häktad såsom på sannolika skäl misstänkt för mord i fyra fall i Gårdsten, Göteborg.

− Efter vad som framkommit i utredningen gör jag bedömningen att det föreligger sannolika skäl och har begärt den misstänkte gärningspersonen häktad, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson.

Okänt hur mannen ställer sig till anklagelser

Mannens advokat Poly Jensell vill ännu inte kommentera hur han ställer sig till anklagelserna.

– Jag väljer den här försiktiga linjen med tanke på att det är frågan om tre barn. Jag kommer redovisa hans inställning efter häktningsförhandlingen som är redan imorgon. Vi har ett ärende som är oerhört allvarligt. Det är en kvinna och tre barn som mist livet. Det gör att det här ärendet bör hanteras med seriositet och känslighet, säger hon.

Texten uppdateras.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM