Dominika Peczynski ryter ifrån: ”Han har en sund kvinnosyn”

Förra helgen blev näringslivstoppen och tidigare finansministern Anders Borg inblandad i en rejäl fylleskandal – som polisanmälts.

Nu har pr-konsulten, artisten tillika fästmön Dominika Peczynski gett sin bild av händelserna. Och hon menar att de delvis backar från den tidigare ursäkten:

”Vi bad om ursäkt för säkerhets skull, utan att ha en bild av det som hänt. Nu har bilden klarnat”, skriver hon som en kommentar på sambons Facebook-sida.

Under fredagen rapporterade Aftonbladet om en ex-minister som betett sig illa på en fest i skärgården. Han ska ha kallat kvinnor ”hora” och ”slampa” samt tagit fram sitt könsorgan under stor alkoholpåverkan.

När tidigare finansministern Anders Borg på sin Facebook-sida bad om ursäkt namngavs han i Aftonbladet såväl som i landets övriga rikstäckande medier.

Nu skriver sambon Dominika Peczynski att de delvis backar från den tidigare ursäkten:

”Vi bad om ursäkt för säkerhets skull, utan att ha en bild av det som hänt. Nu har bilden klarnat”, skriver hon i en kommentar till Anders Borgs inlägg om Anna Kinberg Batras åsikter i frågan.

Under lördagen uppgav polisen i Stockholm att man upprättat en anmälan mot Borg, som kan komma att misstänkas för sexuellt ofredande, olaga hot och och eventuellt förolämpning.

”Ingen vet vad som hände”

Dominika Peczynski har också i ett längre inlägg på Facebook kommenterat händelsen och dagarna efteråt.

”Vad hände på festen? Det är ingen som riktigt vet. Det sägs att Anders gjorde både det ena och det andra. Jag såg ingenting av det och Anders hade en blackout”, skriver hon.

Tidiga uppgifter gjorde gällande att Borg blivit upprörd över sängplatserna man tilldelats. I inlägget uppger också Dominka Peczynski att hon hört fästmannen vara ”otrevlig och sur” mot värdparet på väg mot stugan där de skulle sova.

Tiden efter har gått ut på att ta reda på vad som hänt, enligt inlägget.

”Efter det vet ingen riktigt vad som hänt utom att en enorm ryktesspridning tagit fart. Vi har på vår kant försökt lägga ett pussel och reda ut vad som skedde under kvällen. Men eftersom allt vi hört bygger på tredjehandsuppgifter (någon har sagt till någon som sa till någon tredje att Anders gjort ditten eller datten) så får vi ingen bild av förloppet, eller ifall det som påstås är sant.”

”Sund kvinnosyn”

Vidare fortsätter Peczynski att Anders Borgs ursäkt på Facebook inte ska tolkas som något erkännande av begångna brott. Hon tar också hans kvinnosyn i försvar, som kritiserats av ett stort antal krönikörer och tyckare.

”Anders kvinnosyn är till hundra procent sund. Han är en snäll, omtänksam och mycket jämställd sambo. Han lyssnar, peppar och engagerar sig i allt jag tar mig för. Anders har ett stort, varmt hjärta och han är min bästa vän.”

Här kan du läsa Dominika Peczynskis Facebook-inlägg i sin helhet:

Publisert:

LÄS VIDARE