Här tar männen med sig hunden och flyr branden i Grekland

NYHETER

Bakom dem står omgivningen i lågor.

De två männen har tagit med sig hunden på en vespa när de flyr den galna branden i byn Varnavas utanför Aten.

Över 350 brandmän kämpar för att få kontroll över skogsbränderna som härjar i Grekland för tredje dagen i rad. Nu begär landet EU-hjälp, rapporterar Reuters.

1 av 7 | Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / REUTERS

För tredje dagen i rad brottas brandmännen mot de över 55 skogsbränder som härjar i runtom i Grekland. Flygplan och helikoptrar bombar med vatten i hopp om att få kontroll över eldsvådorna.

– Lågorna sprids i stor hastighet. På grund av skalan och intensiteten av skogsbränderna begär Grekland hjälp från närliggande länder i EU, säger Stavroula Maliri, presstalesperson för räddningstjänsten till Reuters.

Cypern har ställt upp med ett 60-tal brandmän. Frankrike har sagt nej till att låna ut brandflyg, med förklaringen att man har egna bränder att bekämpa.

Enligt nyhetsbyråerna AP och Reuters har ingen person skadats i området mellan Varnavas och Kalamos, men ett 20-tal hem har förstörts. Där började bränderna. Myndigheterna bedömer läget som krisartat.

Människor som befunnit sig i närheten har evakuerat. Däribland de två männen som tagit med sig hunden på en moped när de flyr undan lågorna och hettan.

Enligt myndigheterna ska bebodda områden i nuläget inte vara direkt hotade. Bränderna håller till i granskogarna norr om huvudstaden. Rök och aska lägger sig över Aten.

I landets södra delar brinner skog på halvön Peloponnesos och på Zakynthos, en ö strax väster därifrån.

ARTIKELN HANDLAR OM