Timmerbil och personbil i frontalkrock – kvinna livshotande skadad

avPer Arnsäter

NYHETER

En timmerbil och en personbil frontalkrockade tidigt på torsdagsmorgonen. Olyckan skedde i närheten av varuhuset Gekås i Ullared. En kvinna vårdas för livshotande skador.

Foto: Läsarbild

Larmet om olyckan på väg 153 kom klockan 06.40. Föraren av personbilen, en kvinna i 20-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Föraren av timmerbilen klarade sig utan fysiska skador.

Inledningsvis var vägen helt stängd i båda riktningarna. Enligt Göteborgs-Posten är det en hårt trafikerad väg till populära varuhuset Gekås. Först klockan 10.40 var båda fordonen bärgade och vägen helt öppen för trafik, enligt polisen.

Vårdas för livshotande skador

Vid 13-tiden meddelade sjukhuset i Varberg att kvinnan i 20-årsåldern vårdas för livshotande skador på intensivvårdsavdelningen. Polisen har varit på sjukhuset men inte kunnat prata med henne. En utredning av olyckan ska göras.

– Vi gör alltid trafikutredningar när olyckor sker. Alla förhör vi hållit och eventuell teknisk undersökning från platsen, foton och vittnen läggs ihop så trafikutredningen kan ta reda på vad som hänt och om det blir någon som misstänks för brott, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ullared