Bara två veckors omhäktning i Uddevallafallet

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Adam Ihse/TT
Den 17-åriga flickans försvinnande och död väckte stor förstämning i Uddevalla, där en spontan minnesplats skapades på Kungstorget. Arkivbild.

Mannen som misstänks ha mördat den 17-åriga flickan i Uddevalla blir kvar i häktet – men bara i två veckor till enligt den senaste omhäktningen.

Ett förvånande beslut av tingsrätten, anser åklagaren.

Kammaråklagare Jim Westerberg ville att den misstänkte 22-åringen skulle bli omhäktad till den 31 januari. Uddevalla tingsrätt gick dock bara med på två ytterligare veckor i fredagens omhäktningsförhandling, rapporterar lokala medier.

Ett oväntat beslut, enligt Westerberg.

"Det återstår många utredningsåtgärder. Eftersökningar av kroppsdelar pågår, vi inväntar analysresultat från Nationellt forensiskt centrum och förhör pågår med den misstänkta. Jag är förvånad över att tingsrätten inte beviljade en månads åtalsförlängning med hänsyn till den omfattande utredning som återstår i ärendet", säger han enligt ett pressmeddelande.

Den 17-åriga flickan försvann i mitten av november. I slutet av samma månad, efter en intensiv sökinsats, hittades en kroppsdel som enligt polisen visar att hon inte längre är i livet.

Den misstänkte mördaren, en man i flickans närhet, greps redan några dagar efter försvinnandet. Han har hela tiden nekat till brott och motsatte sig även omhäktningen.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs fel längd på häktningstiden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Uddevalla