Kyla väntas i Skåne – minusgrader till helgen

avRobert Rosén

Publicerad:
Foto: Anders Wiklund / TT / TT NYHETSBYRÅN
På lördag blir det minusgrader, men därefter vänder det återigen.

Det blir en kall lördag i Skåne.

Då väntas det nämligen bli minusgrader.

– Det håller kvar sig framförallt under lördagen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog vid Klart.se.

Snön har låtit vänta på sig runt om i Skåne och den riktiga vinterkylan är ännu inte här. Under lördagen väntas temperaturen dock krypa under nollan.

Ett högtryck som vuxit in under fredagen har gett nordligare vindar som strömmar ner genom landet.

– Det håller kvar sig framförallt under lördagen. På natten mot lördag blir det ganska kallt, tre-fyra minusgrader, och fram på dagen på lördagen kommer det vara klart eller halvklart med minusgrader rent allmänt i Skåne. Det blir kanske plusgrader just vid kustbandet, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog vid Klart.se.

Minusgraderna som väntas på lördag blir dock inte långvariga.

På lördagskvällen mulnar det på med anledning av ett lågtryck som rör sig över norska havet. Det för med sig mer moln och en mildare luft till Skåne.

– Temperaturen stiger under natten mot söndag. Så på söndag kommer det vara mulet men återigen plusgrader. Temperaturen stiger under söndagsdygnet och mot kvällen kommer det vara upp emot fyra-fem grader, även om söndagen inleds kring nollan, säger Sjöstrand.

Även om det kommer bli varmare på söndag ser det ut vara betydligt blåsigare och det är inte heller lika solsäkert som på lördag.

– Det kan också vara nåt lätt regnstänk i de nordvästra delarna, vid gränsen mot Halland, här på söndagseftermiddagen men annars kommer det vara uppehåll hela helgen.

Värmen väntas sedan fortsätta stiga i början av nästa vecka.

– Den ganska milda luften ligger på måndag. Det klarnar upp och ser ut att bli ganska soligt med en temperatur på sju-åtta, eller kanske till och med nio, grader.

De tidiga prognoserna visar på en temperatur omkring fem grader på nyårsafton, där kvällen inte ser ut att bli alltför molnig, vilket gör att det är goda chanser att få se mycket fyrverkerier.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Skåne

Malmö

Väder