Kvinna försökte ta sig in på Trumps egendom

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
USA:s president Donald Trumps egendom Mar-a-Lago i Florida. Arkivbild.
Foto: Susan Walsh/AP/TT
USA:s president Donald Trumps egendom Mar-a-Lago i Florida. Arkivbild.

En kvinna greps i lördags misstänkt för att ha försökt ta sig in på den amerikanske presidenten Donald Trumps egendom Mar-a-Lago i Florida. Trump befann sig samtidigt i närheten.

Kvinnan, som enligt domstolsdokument hade två olika taiwanesiska pass, hade med sig ett usb-minne med skadlig kod samt flera mobiltelefoner.

Kvinnan försökte flera gånger ta sig in på egendomen. Först hävdade hon att hon var klubbmedlem och på väg till poolen. Nästa gång sade hon att skulle delta i ett kinesisk-amerikanskt evenemang, något sådan hölls inte vid tillfället. Efter att hon gripits gav kvinnan ytterligare en version av sin historia: Hon ska ha blivit uppmanad av en vän att resa från Shanghai till USA för att ta kontakt med en person i Trumps familj och diskutera de ekonomiska förbindelserna mellan USA och Kina.

Enligt domstolsdokumentet hade hon förutom telefonerna och usb-minnet även med sig en dator och en extern hårddisk men inte några badkläder.

Kvinnan anklagas för att ha ljugit för federal polis samt för att ha försökt ta sig in i en säkerhetsklassad byggnad, vilket Mar-a-Lago räknas som när Trump är på plats.

Donald Trump äger den exklusiva anläggningen i Palm Beach i Florida och besöker den ofta, bland annat för att spela golf. Han har en privatbostad på anläggningen och rapporteras ha befunnit sig på en närliggande golfbana när kvinnan greps.

Publicerad:

LÄS VIDARE