Lågstadieelev misshandlad av klasskamrat

avTT

Publicerad:
1 av 2

En flicka i en lågstadieskola i Finspång misshandlades av en klasskamrat och tvingades uppsöka sjukhus med ambulans. Flickans föräldrar vittnar om slag mot bakhuvud, nacke och rygg.

Misshandeln ägde rum på en grundskola i Finspångs kommun vid lunchtid i onsdags. En flicka misshandlades av en pojke och fick föras till sjukhus med ambulans för vård. Både flickan och pojken, som är klasskamrater, stannade hemma från skolan under torsdagen och rektorn på grundskolan har inte velat uttala sig.

– Rektorn behöver fokusera på att ge stöd till vårdnadshavare, elever och övriga anställda. I det här skedet är det viktigast att få lugn och ro i skolan, säger Maria Samson, kommunikations- och digitaliseringschef i Finspångs kommun, till Norrköpings Tidninga r.

Maria Samson meddelar att kommunen arbetar med en åtgärdsplan och ska införa fler rutiner. Polisen är också inkopplade och det kan bli aktuellt med ett så kallat LUL, lagen om unga lagöverträdare, enligt polisens presstalesperson Björn Öberg. Den misshandlade flickans föräldrar berättar för NT att deras dotter sedan misshandeln lider av ständig huvudvärk.

– Blåmärken läker, men jag är rädd för att hon ska få trauma av detta. Det är inte normalt att cykla till skolan och åka ambulans från skolan, säger flickans föräldrar till tidningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM