Coronapandemin

Rekordmånga nya virusfall i Sydafrika

Av: 

TT

Människor med munskydd köar för bidrag i Kapstaden, ett av de värst drabbade områdena i Sydafrika under coronautbrottet. Bild från tidigare i veckan.
Människor med munskydd köar för bidrag i Kapstaden, ett av de värst drabbade områdena i Sydafrika under coronautbrottet. Bild från tidigare i veckan.

NYHETER

Sydafrika rapporterade på söndagen 1 160 nya bekräftade fall av coronasmitta. Det är den högsta dagliga siffran sedan de första fallen registrerades i mars.

Enligt hälsodepartementet har nu 15 515 fall bekräftats. Västra Kapprovinsen, där Kapstaden ligger, är värst drabbad med nästan 60 procent av alla fall i landet.

Hittills har 263 människor avlidit i sviterna av covid-19, en ökning med tre sedan lördagen.

Afrikas mest industrialiserade land har även flest fall på kontinenten. Landet är nerstängt sedan den 27 mars och satsar på omfattande testning, med över 460 000 prover tagna. En del experter har dock börjat ifrågasätta strategin med masstestning, där det kan ta upp till två veckor att få provsvaren.

PODD Corona - så fattar man beslut under stor osäkerhet

Under coronapandemin är det mycket som har varit osäkert - vi vet varken hur dödligt viruset är eller hur vi bäst stoppar smittspridningen. Trots att vi saknar grundläggande fakta så behöver våra myndigheter och politiker välja väg och bestämma hur vi ska hantera viruset. I det här avsnittet pratar vi om hur man kan resonera när man ska fatta beslut, trots stor osäkerhet. Gäst i avsnittet är Karim Jebari, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Sydafrika

Coronaviruset

Kapstaden