Trelleborg

Kvinna och två ungdomar knivskurna – man anhållen för mordförsök

Av: 

Andreas Söderlund

Karl Enn Henricsson

NYHETER

Tre personer har knivskurits i en by utanför Trelleborg under natten till tisdagen. Offren är en kvinna i 40-årsåldern och två tonårspojkar.

En man i 50-årsåldern har anhållits misstänkt för bland annat mordförsök.

– Vi fick in larmet om att tre personer har hittats skadade ute på gatan, säger Christian Hakesjö, yttre befäl på polisen i södra Skåne.

Larmet kom till polisen klockan 00.18 under natten till tisdagen. En ensam gärningsman hade då med kniv attackerat flera personer i en by utanför Trelleborg.

– Vi fick in larmet om att tre personer har hittats skadade ute på gatan. Och när vi kom fram verifieras de uppgifterna och samtliga fördes till sjukhus, säger Christian Hakesjö, yttre befäl på polisen i södra Skåne.

Dådet ska ha skett utomhus.

Enligt polisen har gärningsmannen använt en kniv. Skadeläget betecknades först som allvarligt för två av de drabbade och i ett fall var skadeläget kritiskt. Under tisdagsförmiddagen meddelade polisen att kvinnan ska ha fått allvarliga skador, medan tonårspojkarna har skadats lindrigt.

– Det handlar om en kvinna i 40-årsåldern och två tonårspojkar, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisregion Syd.

Polisen har spärrat av gatan där personerna hittades. Kriminaltekniker genomförde under natten en brottsplatsundersökning.

Man gripen

En man i 50-årsåldern greps senare i en närliggande by. Han har anhållits misstänkt för två fall av försök till mord, och ett fall av grov misshandel.

Mannen nekar till brott, enligt polisen.

Det är enligt polisen oklart varför mannen ska ha attackerat personerna.

– Det är det de försöker få reda på just nu, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl i polisregion Syd.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Trelleborg

LÄS VIDARE

Akilov är skyldig staten 11,4 miljoner kronor

ÄMNEN I ARTIKELN

Trelleborg

Våldsbrott

Skåne

AB Voice