Florida

Bilden som upprör: Fågelmamma matar unge med fimp

Av: 

Eneida Berisha

NYHETER

Naturfotografen Karen Mason var ute och plåtade på Floridas stränder när hon fångade ett hjärtskärande ögonblick genom linsen. Nu har de ögonöppnande bilderna fått spridning på nätet.

– Jag blev upprörd över att något så dumt som en cigarettfimp kan äventyra den här fågelungens liv, säger Karen.

Karen Mason är en amerikansk naturfotograf som vigt sitt liv åt att fota vilda djur i sin naturliga miljö. Hennes foton bidrar med en sällsynt och intim inblick i djurens liv.

Men i veckan fångade hon ett ögonblick på en strand i Florida som tog internet med storm.

Hennes bilder visar hur en saxnäbb letar mat åt sin unge. Men det enda hon hittar är en cigarettfimp – som hon sedan matar sin unge med.

– Jag blev upprörd över att något så dumt som en cigarettfimp kan äventyra den här fågelungens liv, säger Karen till Aftonbladet.

Vill uppmärksamma nedskräpning

Karen berättar att hon först såg att det var cigarettfimp efter att ha laddat in bilderna på sin dator.

– Det finns ingen bra ursäkt för att slänga fimpar på marken. Människor tror inte att de är små och ofarliga och tänker inte på att de innehåller plast och giftiga ämnen. Jag hoppas att rökare inser hur viktigt det är att de plockar upp efter sig.

Hon bestämde sig att dela med sig av bilderna på sina sociala medier, där de snabbt fick spridning. Sedan dess har Karens foton väckt ilska och varit en rejäl ögonöppnare eftersom de så starkt visar hur människors vanor påverkar och tränger undan vilda djurs livsmiljö.

– Jag kände att jag var tvungen att göra något åt det, men jag är förvånad över att det blev så stort. Det har varit många unga människor som hört av sig till och det ger mig hopp.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Val hade 40 kilo plast i magen

ÄMNEN I ARTIKELN

Florida

USA

Fåglar

Miljöfrågor

Djur & natur