Hovrätten sänker straffet efter dikesmordet i Hjällbo

Ibrahim Dahir dömdes till livstid av tingsrätten

Ibrahim Dahir dömdes till livstids fängelse för dikesmordet i Hjällbo utanför Göteborg.

Nu sänker hovrätten straffet till 18 år.

Lördagen den 21 oktober hittade en kvinna en mördad man i ett dike längs en cykelbana i Hjällbo. Han hade utsatts för kraftigt våld mot huvudet och efter mordet hällde gärningsmannen bensin på kroppen och tänt på.

I närheten av offret hittades en fyra kilo tung sten, som låg i ”en pöl med blod”. 

Tingsrätten dömde Ibrahim Dahir, 27, till livstids fängelse för mordet. Nu sänker hovrätten straffet och dömer honom till 18 års fängelse.

”Hovrätten anser att omständigheterna vid mordet är mycket försvårande, men inte av sådant slag att livstids fängelse bör dömas ut”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Ibrahim Dahir förnekar brott

Hovrätten konstaterar att Ibrahim Dahir tillsammans med andra personer kidnappade offret från bostaden och förde honom sedan till brottsplatsen i Hjällbo där de dödade honom.

Under utredningens gång har flera personer suttit häktade misstänkta för inblandning i mordet, men det har inte funnits bevis för att åtala fler personer än Ibrahim Dahir.

Ibrahim Dahir förnekar brott. En ledamot i hovrätten ansåg också att bevisen inte håller, och ville fria 27-åringen.

Mordet har kopplats till någon form av familjekonflikt. Den mördade mannen var inneboende hos en släkting till 27-åringen.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN