Coronavänliga lekar i midsommar – här är listan för hela familjen

Det behövs en paus mellan sillen, dansen och gräddtårtan.

En eller flera lekar passar utmärkt då. Tom på idéer? Lugn, här är lektipsen som passar både utomhus och inne – och är coronavänliga.

Tävla i musik

Svenska klassiker, Rockballader och kanske några 70-tals hits. Utmana varandra med ett musikquiz! Går lika bra att leka inomhus som ute – beroende på väder och humör.

Ta i trä – eller kasta det

Kubb är roligt för både stora och små. Sätt kungen i fokus och samla de du är tillsammans med runt den. Coronavänligt är att vara få åt gången och skapa en säker turnering. Låt bäste lag vinna!

Röda tråden

Vad är ordet, platsen eller vem är personen? Skapa en musiklista med dolda budskap i låtnamn eller hos artist. Lagen får skriva ner ledtrådar efter varje låt och gissa vad eller vem som eftersöks. Först att gissa rätt vinner.

Ett perfekt spel för hela familjen – alla förvandlas till listiga detektiver i jakt på den röda tråden!

Klubbor i högsta hugg

Krocket är en lugn med ändå spännande lek. Passa på att njut av solen, och se vem som kan hantera klubba och klot bäst! Har du ingen egen gräsplan att spela på, så finns det säkert en ledig plätt i närheten.

Säg något fint i Kär-leken

Kärlek är fint att ge, och att motta. I den här leken så får deltagarna pröva bägge delarna.

Alla sitter på en varsin stol i en ring förutom en person. Den personen ska försöka få en stol genom att förklara sin kärlek till någon i ringen. Om personen som sitter då börjar skratta måste den ge upp sin stol, om inte får den kärlekskranke gå vidare till nästa. 100 procent risk för skratt!

Klassisk femkamp

Äggstafett, stövelkastning, säckhoppning, pennan i flaskan och norsk fylla.
Ägget ska bäras på sked utan att tappas så fort som möjligt runt en mindre bana. Nästa deltagare står redo med egen sked och tar sen vid.

Ta en stövel och kasta bakom ryggen. Ont om plats? Sätt ut en markering och den som kommer närmast vinner.

Hoppa i säck är svårare än vad man kan tro. Vem hoppar snabbast runt banan?
Spänn en snöre runt pennan och fäst sedan i midjan så pennan hänger lös i knähöjd. ta en smak flaska och försök sedan pricka rätt med hjälp av höfterna.
Spring till en markering, ta en pinne eller klubba och lägg pannan emot. Snurra sedan fem varv och spring tillbaka. Näste man står sedan på tur. Vem hinner först?

Publisert:

LÄS VIDARE