Borgholm

Många vill fira Victoria på Öland

Av: 

TT

NYHETER

I dag fyller kronprinsessan 42 år och hon firas i vanlig ordning på Öland. Solen skiner som sig bör på solens och vindarnas ö när besökarna släpps in på Solliden till tonerna av folkmusik.

Annina Siedentop från Hannover är på semester i Småland och har kommit hit över dagen. Det är första gången hon besöker Victoriadagen.

– Hon är en väldigt fin människa. Hon är omtyckt i Tyskland, säger hon om kronprinsessan.

Niklas Larsson från Osby är här för elfte gången och Solveig Aplander Rosencrantz från Helsingborg är här för femte gången.

– Det är ju så roligt att träffa kronprinsessan och kungen och drottningen och prins Daniel, så det kan man gärna vänta någon timme varje år på, säger Niklas Larsson.

– Jag tycker att kronprinsessan är en helt fantastisk kvinna, och ett fint föredöme för alla, säger Solveig Aplander Rosencrantz.

Hon har med sig en bild på Victoria som hon tog när hon var på besök i Helsingborg i januari, som hon ska lämna över tillsammans med lite gula rosor.

– Det är många människor som träffas här varje år, så det är väldigt roligt, säger Niklas Larsson.

Christian Moser och Verena Körbler från Österrike är här för andra gången. De har med sig ett konstverk i form av en bok samt en bild från sist de var här.

– Jag är ett stort fan av kronprinsessan, hon är så vacker och jag tycker väldigt mycket om henne, säger Verena Körbler.

ANNONS

Imorgon är det Mumindagen! Fira det med att köpa muggen ABC.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Victorias födelsedag – startskottet för kungafamiljens semester

ÄMNEN I ARTIKELN

Borgholm

Kronprinsessan Victoria

Svenska kungahuset

Öland

Turism & resor

Helsingborg