Uppsala

Burgarbråk kan ge 20-åring flera år i fängelse

Av: 

Felix Blom

En skärmdump från den film som ska visa hur 20-åringen hugger offren.
En skärmdump från den film som ska visa hur 20-åringen hugger offren.

NYHETER

Tidigare i år höggs två 30-åringar ner med kniv inne på Burger King på Dragarbrunnsgatan i Uppsala.

Den skyldige ska enligt åklagaren vara en 20-årig man som samtidigt misstänks för en rad andra brott.

Misstänkta motivet – ett bråk om en hamburgare.

Sent på kvällen den 8 februari står fem män inne på Burger King i Uppsala för att köpa mat. Den åtalade 20-åringen tillsammans med två vänner som ett gäng, och de två knivskurna målsägande som det andra. Exakt hur bråket, som urartade i knivmisshandeln uppstått är oklart och meningarna går isär hos de inblandade. Alla är däremot samstämmiga om att 20-åringen hetsat personalen att tillaga hans burgare snabbare och sagt att ”ska det behöva ta 1 år att få mat”, varpå ett av offren sagt åt 20-åringen att låta personalen vara.

Därefter urartade bråket och en av offren kastar enligt förhör en stol mot 20-åringen. Nu blandar sig alla fem männen in i slagsmålet, som upphör först, när de två 30-åringarna upptäcker att de knivhuggits. 20-åringen och hans vänner springer då ut ur restaurangen och försvinner i en silverfärgad bil.

Kniven hittades hemma hos 20-åringen

Avgörande filmbevisningen

Dagarna efter misshandeln på Burger King väljer åklagaren att gå ut med en film som visar hur den misstänkta 20-åringen hugger med någonting knivliknande mot 30-åringarna. Aftonbladet publicerar filmen som får stor spridning och en efter en kan de misstänkta gripas efter tips.

– Filmen var ganska avgörande, det gjorde att en hel del människor ringde in med tips om vilka de misstänka var, säger åklagare Kristoffer Sahlin.

Kan bli flera år i fängelse

Trots att de bägge 30-åringarna inte blev allvarligt skadade så är deras sammanlagt fem knivskador att betrakta som en grov misshandel menar Kristoffer Sahlin. Åklagaren är dock inte helt säker på exakt vilket straff han kommer att yrka på.

– Inte i dagsläget, men man kan väl säga att minimumstraffet är 1.5 till 2 års fängelse för grov misshandel, säger Kristoffer Sahlin.

Publisert:

LÄS VIDARE

SMHI varnar för snö: "Aprilväder fast i maj"

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Burger King

Våldsbrott