Coronapandemin

Stefan Löfven: Fler uppoffringar kommer krävas

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Statsminister Stefan Löfven tackar svenskarna som tagit sitt ansvar under coronapandemin.

Hittills.

”Fler uppoffringar kommer att krävas av oss alla – men tillsammans kommer vi att klara det”, skriver statsministern på Instagram.

En bild på ett öde Uppsala under valborg 2020 och en bild från Uppsala på valborg i fjol är statsminister Stefan Löfvens senaste inlägg på Instagram.

I inlägget tackar han dem som tagit sitt ansvar och avstod att fira:

”Stort tack till er alla som tog ert ansvar – under valborg och alla andra dagar”, skriver han.

Men fortsätter med att säga att krisen är långt ifrån över.

Stefan Löfven.

”Som statsminister önskar jag såklart att jag kunde säga: nu är krisen över, nu ligger det jobbiga bakom oss, nu kan vi återgå till ett mer normalt liv. Men tyvärr är vi inte där än, tvärtom är det långt dit. Vi får inte slappna av”.

Statsministern fortsätter med att upprepa det han sagt i sina tal och framträdanden sedan vidden av coronakrisen blev känd – att det är vår uthållighet som prövas. Och trycker på vikten av att fortsätta välja bort och avstå delar av våra vanliga liv.

”Ditt och mitt agerande, dag för dag och månad för månad, har fortsatt betydelse för hur Sverige tar sig igenom den här krisen. Fler uppoffringar kommer att krävas av oss alla – men tillsammans kommer vi att klara det”, avslutar Löfven inlägget.
 

PODD Konspirationsteorierna som omger coronaviruset

Sedan coronaviruset började spridas har det, i nästan lika snabb takt, spridits konspirationsteorier i dess spår. I dagens avsnitt tittar vi närmare på teorierna tillsammans med Sebastian Bay, forskare vid FOI.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Klicka hem dina munskydd enkelt här - handla hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Stefan Löfven

Coronaviruset

Uppsala

Valborg

Instagram